Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan vegaaninen muffinssikakku
Haluaisitko tehdä kakun, jonka leipominen ei ole muffinsseja vaikeampaa? Vastauksena on muffinssikakku – nyt jouluisena kuusen hahmossa. Se muodostuu vieri viereen asetelluista muffinsseista, jotka on kauttaaltaan peitetty pursotuksella. Onnistut helposti – myös vegaanisena.

Valmistusaika
Aktiivinen
3 h
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 100 g vegaanista margariinia
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl fariinisokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1½ tl piparkakkumaustetta
-
2 prk (à 130 g)
Valio Oddlygood® Dessert dreamy caramel -tuotettaOddlygood® Dreamy Caramel on kuin tehty erityisiin hetkiin. Tai milloinkas nyt ei lempeä kinuskisuus maistuisi?…
- 75 g karpaloita
- 0 kg sokeria
Pursotusvaahto
-
1½ dl
Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotettaValio Oddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu…
- 1½ rkl sokeria
- ½ tl piparkakkumaustetta
- 0 kg vihreää elintarvikeväriä
Koristeluun
- 0 kg makeisia, esim. ranskanpastilleja
Jaa resepti
Ohje
- Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää jauhoseoksen joukkoon vatkaimella sekoittaen margariinisula ja kasvipohjainen ranskankerma.
- Laita paperiset vuoat muffinssipellin koloihin ja annostele vuokiin kahden lusikan avulla puolet taikinasta.
- Laita väliin karpaloita ja noin ½ tl sokeria muffinssia kohden.
- Peitä lopulla taikinalla. Laita pinnalle vielä hieman karpaloita. Karpalot pullistuvat paiston aikana, joten voit painella niitä hieman taikinan sisään.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.
- Mittaa kulhoon kasvivispi, sokeri ja piparkakkumauste. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon geeliväriä saadaksesi vaaleanvihreän sävyn.
- Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
- Aseta muffinssit kolmion muotoisen asetelmaan. Voit puolittaa muffinsseja, jotta 12 kappaleen jakaminen onnistuu tasaisemmin, esimerkiksi: 3,5 – 3 – 2,5 – 2 – 1.
- Yhdistä muffinssit pursottamalla päälle vihreää vaahtoa. Viimeistele koristelu makeisilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
241 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
38,4 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
- vihreää elintarvikeväriä
- makeisia