Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan vegaaninen muffinssikakku

Haluaisitko tehdä kakun, jonka leipominen ei ole muffinsseja vaikeampaa? Vastauksena on muffinssikakku – nyt jouluisena kuusen hahmossa. Se muodostuu vieri viereen asetelluista muffinsseista, jotka on kauttaaltaan peitetty pursotuksella. Onnistut helposti – myös vegaanisena.

Kinuskikissan vegaaninen muffinssikakku
Kinuskikissan vegaaninen muffinssikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 100 g vegaanista margariinia
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1½ tl piparkakkumaustetta
  • 2 prk (à 130 g)
    Oddlygood® Dessert dreamy caramel -tuotetta
    Oddlygood® Dreamy Caramel on kuin tehty erityisiin hetkiin. Tai milloinkas nyt ei lempeä kinuskisuus maistuisi?…
    Oddlygood® Dessert 130 g dreamy caramel
  • 75 g karpaloita
  • 0 kg sokeria

Pursotusvaahto

  • 1½ dl
    Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotetta
    Oddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti…
    Oddlygood® Easy Whipping 2,5 dl UHT
  • 1½ rkl sokeria
  • ½ tl piparkakkumaustetta
  • 0 kg vihreää elintarvikeväriä

Koristeluun

  • 0 kg makeisia, esim. ranskanpastilleja

Ohje

  1. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää jauhoseoksen joukkoon vatkaimella sekoittaen margariinisula ja kasvipohjainen ranskankerma.
  3. Laita paperiset vuoat muffinssipellin koloihin ja annostele vuokiin kahden lusikan avulla puolet taikinasta.
  4. Laita väliin karpaloita ja noin ½ tl sokeria muffinssia kohden.
  5. Peitä lopulla taikinalla. Laita pinnalle vielä hieman karpaloita. Karpalot pullistuvat paiston aikana, joten voit painella niitä hieman taikinan sisään.
  6. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.
  7. Mittaa kulhoon kasvivispi, sokeri ja piparkakkumauste. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon geeliväriä saadaksesi vaaleanvihreän sävyn.
  8. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
  9. Aseta muffinssit kolmion muotoisen asetelmaan. Voit puolittaa muffinsseja, jotta 12 kappaleen jakaminen onnistuu tasaisemmin, esimerkiksi: 3,5 – 3 – 2,5 – 2 – 1.
  10. Yhdistä muffinssit pursottamalla päälle vihreää vaahtoa. Viimeistele koristelu makeisilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 38,7 g
Rasva 7,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,2 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sokeria
  • vihreää elintarvikeväriä
  • makeisia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search