Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan vegaaninen suklaakakku

Oikein valituilla tuotteilla vegaaninen suklaakakku on herkullisuudessaan koko perheen suosikki. Ja miten helppo se onkaan valmistaa! Tarvitset täytteeseen vain 3 raaka-ainetta. Valion kasvivispistä täyte saa uskomattoman kuohkeuden. Erityistä herkkukerrointa tulee kuorrutteesta, joka on tehty klassisista Wiener nougat -konvehdeista – vegaanisia nekin.

Kinuskikissan vegaaninen suklaakakku
Kinuskikissan vegaaninen suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g vegaanisia suklaatäytekeksejä
  • 40 g vegaanista margariinia

Täyte

Wiener nougat -kuorrute

Koristelu

  • 0 kg Vihreitä kuulia
  • 0 kg viikuna
  • 0 kg granaattiomenan siemeniä
  • 0 kg manteleita
  • 0 kg tähtianiksia
  • 0 kg rosmariinia

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai leivinpaperisuikaleella saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.
  2. Murskaa suklaatäytekeksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
  3. Vatkaa kasvivispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon Dreamy -leivontatuote.
  4. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula vatkaimella koko ajan huolellisesti sekoittaen vaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi nuolijalla kulhon pohjaa myöten.
  5. Täyte jähmettyy nopeasti, joten levitä se samantien vuokaan. Painele huolellisesti reunaa vasten, jotta sinne ei jää ilmataskuja.
  6. Anna jähmettyä noin puoli tuntia ennen kuorrutetta.
  7. Erota rasian konvehdeista 5 kappaletta koristelua varten. Laita loput konvehdit ja kasvivispi lautaselle tai kulhoon. Nosta tulikuumalla vedellä täytetyn ison kulhon tai kattilan päälle ja sekoittele kuumassa vesihauteessa, kunnes nougat on sulanut ja seos on tasaista.
  8. Kaada täytteen päälle. Levitä tasaiseksi tai tee pintaan kuviota. Anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
  9. Irrota kakku vuoasta. Tasoita reuna lastan tai veitsen avulla. Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Poista samalla pohjan alta leivinpaperi.
  10. Koristele kakku vegaanisilla makeisilla, viikunan lohkoilla, granaattiomenan siemenillä, manteleilla, tähtianiksilla ja rosmariinilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 119 kcal
Proteiini 0,6 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 10,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,8 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Vihreitä kuulia
  • viikuna
  • granaattiomenan siemeniä
  • manteleita
  • tähtianiksia
  • rosmariinia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search