Kinuskikissan vegaaninen suklaakakku

Reseptiyhteistyö: Kinuskikissa

Kinuskikissan vegaaninen suklaakakku

Kinuskikissan vegaaninen suklaakakku

Reseptiyhteistyö Kinuskikissa

Kinuskikissan vegaaninen suklaakakku

Oikein valituilla tuotteilla vegaaninen suklaakakku on herkullisuudessaan koko perheen suosikki. Ja miten helppo se onkaan valmistaa! Tarvitset täytteeseen vain 3 raaka-ainetta. Valion kasvivispistä täyte saa uskomattoman kuohkeuden. Erityistä herkkukerrointa tulee kuorrutteesta, joka on tehty klassisista Wiener nougat -konvehdeista – vegaanisia nekin.

10 Henkilölle
4 h
88 arvostelua

Ainekset10 Henkilölle

Pohja

175 g
vegaanisia suklaatäytekeksejä
40 g
maidotonta margariinia

Täyte

2 ½ dl
200 g
Valio Oddlygood® Bake & Dessert vanilla
200 g
maidotonta tummaa suklaata

Wiener nougat -kuorrute

1 rasiaa
Wiener nougat -konvehteja
1 ¾ dl

Koristelu

Wiener nougat -konvehteja
Vihreitä kuulia
viikuna
granaattiomenan siemeniä
manteleita
tähtianiksia
rosmariinia

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai leivinpaperisuikaleella saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.
  2. Murskaa suklaatäytekeksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
  3. Vatkaa kasvivispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon Bake & Dessert -leivontatuote.
  4. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula vatkaimella koko ajan huolellisesti sekoittaen vaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi nuolijalla kulhon pohjaa myöten.
  5. Täyte jähmettyy nopeasti, joten levitä se samantien vuokaan. Painele huolellisesti reunaa vasten, jotta sinne ei jää ilmataskuja.
  6. Anna jähmettyä noin puoli tuntia ennen kuorrutetta.
  7. Erota rasian konvehdeista 5 kappaletta koristelua varten. Laita loput konvehdit ja kasvivispi lautaselle tai kulhoon. Nosta tulikuumalla vedellä täytetyn ison kulhon tai kattilan päälle ja sekoittele kuumassa vesihauteessa, kunnes nougat on sulanut ja seos on tasaista.
  8. Kaada täytteen päälle. Levitä tasaiseksi tai tee pintaan kuviota. Anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
  9. Irrota kakku vuoasta. Tasoita reuna lastan tai veitsen avulla. Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Poista samalla pohjan alta leivinpaperi.
  10. Koristele kakku vegaanisilla makeisilla, viikunan lohkoilla, granaattiomenan siemenillä, manteleilla, tähtianiksilla ja rosmariinilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.