Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan vegaaniset piparipullat
Täydellinen joulupulla syntyy, kun pehmoinen pulla kuorrutetaan raa’alla piparkakkutaikinalla. Herkkukerrointa lisätään täytteeksi pursotetulla vaahdolla. Laskiaispullan jouluinen versio kannattaa kokea! Mikä parasta, onnistut leipomaan tämän ihanuuden täysin vegaanisena.

Valmistusaika
Aktiivinen
3 h
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 0 kg Valio Oddlygood® Barista kaurajuoma korvapuusti
-
2½ dl
Valio Oddlygood® Barista kaurajuomaa korvapuustiValio Oddlygood® Barista löytyy nyt kylmähyllystä myös herkullisen korvapuustin makuisena. Sillä teet kahvihetkestäsi hetkessä herkumman!…
- ½ palaa (à 50 g) hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 6½ dl vehnäjauhoja
Kuorrute
- 400 g vegaanista piparitaikinaa
- 0 kg raesokeria
Täyte
-
1 prk (2,5 dl)
Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotettaValio Oddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu…
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
- Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja öljy.
- Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan. Taikinan muuttuessa paksummaksi jatka jauhojen lisäämistä kädellä vaivaten.
- Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.
- Jaa taikina 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele pulliksi ja laita pellille leivinpaperin päälle.
- Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Pullia ei tarvitse voidella, sillä ne peitetään kuorrutteella. Voit kuitenkin halutessasi voidella pullat vahvalla kahvilla.
- Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Kauli piparitaikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota ympyrämuotilla (halkaisija 11 cm) levystä ympyröitä. Muottina voi käyttää myös nurinpäin käännetty kippoa.
- Nosta ympyrä pullan päälle ja painele tiivisti sen ympärille.
- Painele päälle raesokeria.
- Leikkaa pullista hattuosa pois.
- Laita kulhoon kasvivispi ja sokerit. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
- Pursota pullan päälle reilusti vaahtoa ja laita hattuosa päälle.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
233 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
29,7 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oddlygood® Barista kaurajuoma korvapuusti
- raesokeria