Siirry sisältöön
Kinuskikissan vegaaniset piparipullat
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan vegaaniset piparipullat

Täydellinen joulupulla syntyy, kun pehmoinen pulla kuorrutetaan raa’alla piparkakkutaikinalla. Herkkukerrointa lisätään täytteeksi pursotetulla vaahdolla. Laskiaispullan jouluinen versio kannattaa kokea! Mikä parasta, onnistut leipomaan tämän ihanuuden täysin vegaanisena.

Kinuskikissan vegaaniset piparipullat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 0 kg Valio Oddlygood® Barista kaurajuoma korvapuusti
  • 2½ dl
    Valio Oddlygood® Barista kaurajuomaa korvapuusti
    Valio Oddlygood® Barista löytyy nyt kylmähyllystä myös herkullisen korvapuustin makuisena. Sillä teet kahvihetkestäsi hetkessä herkumman!…
    Oddlygood® Barista kaurajuoma korvapuusti 0,75 l ESL gluteeniton
  • ½ palaa (à 50 g) hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 6½ dl vehnäjauhoja

Kuorrute

  • 400 g vegaanista piparitaikinaa
  • 0 kg raesokeria

Täyte


Ohje

  1. Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
  2. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja öljy.
  3. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan. Taikinan muuttuessa paksummaksi jatka jauhojen lisäämistä kädellä vaivaten.
  4. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.
  5. Jaa taikina 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele pulliksi ja laita pellille leivinpaperin päälle.
  6. Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Pullia ei tarvitse voidella, sillä ne peitetään kuorrutteella. Voit kuitenkin halutessasi voidella pullat vahvalla kahvilla.
  7. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  8. Kauli piparitaikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota ympyrämuotilla (halkaisija 11 cm) levystä ympyröitä. Muottina voi käyttää myös nurinpäin käännetty kippoa.
  9. Nosta ympyrä pullan päälle ja painele tiivisti sen ympärille.
  10. Painele päälle raesokeria.
  11. Leikkaa pullista hattuosa pois.
  12. Laita kulhoon kasvivispi ja sokerit. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.
  13. Pursota pullan päälle reilusti vaahtoa ja laita hattuosa päälle.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 29,7 g
Rasva 10,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oddlygood® Barista kaurajuoma korvapuusti
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search