Maissitortilla-ateria

Maissitortilla-ateria

1 h 30 min
keskitaso
183 kcal / 100g
0
2

Maissitortillat voi tehdä itse, ne ovat helppotekoisia ja hyvänmakuisia. Täytä tortillat jauhelihaseoksella ja cheddarkastikkeella, höystä vielä guacamolella, tomaatilla ja sipulilla. Juustoraaste kruunaa annokset!

Ainekset

4 annosta

Maissitortillat, 8 kpl

1 ½ dl
2 dl
maissijauhoja , esim. Risenta
1 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
suolaa

Jauhelihatäyte

400 g
jauhelihaa
1 rkl
1 iso (175 g)
sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
2
punaista chilipalkoa
¾ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl
tomaattipyreetä
1 rkl
vehnäjauhoja
1 dl

Chilinen cheddarkastike

200 g
2 dl
1
punainen chilipalko
mustapippuria myllystä

Guacamole

1 (100 g)
tomaatti
2 kypsää
avokadoa
1 rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
1 (100 g)
makea sipuli

Tarjoiluun

1 ruukku
jääsalaattia
4
tomaattia
1
iso sipuli

Ohje

  1. Valmista maissitortilla-ateria näin:

  2. 1. Valmista ensin guacamole. Peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan.
  3. 2. Valmista sitten jauhelihatäyte ja chilinen cheddarkastike. Lämmitä molemmat uudelleen juuri ennen tarjoilua.
  4. 3. Pese ja kuivaa tarjoiluun tuleva jääsalaatti. Kuutioi tomaatit ja leikkaa sipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Laita tarjoiluastioihin.
  5. 4. Valmista maissitortillat. Kokoa lopuksi kaikki ainekset pöytään ja anna jokaisen täyttää itse omat tortillansa (2 kpl / ruokailija).
  6. Maissitortillat

  7. Mittaa kulhoon maito. Yhdistä kuivat aineet. Lisää maitoon. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  8. Tee taikinasta tanko. Jaa se 8:aan osaan. Pyöritä palloiksi ja litistä. Kauli pyöreiksi "letuiksi". Käytä kaulimisessa apuna vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu kiinni alustaan.
  9. Paista miedolla lämmöllä pinnoitetulla paistinpannulla ilman rasvaa molemmilta puolilta. Peitä tortillat leivinliinalla, jotta ne eivät kovetu.
  10. Jauhelihatäyte

  11. Ruskista jauheliha pannulla Oivariini rasvassa. Lisää hienonnetut sipulit ja chilit. (Poista halutessasi chileistä siemenet.) Lisää suola, pippuri ja tomaattipyree. Ripota pinnalle vehnäjauhot. Lisää ruokakerma, anna kiehua pari min.
  12. Chilinen cheddarkastike

  13. Raasta juusto. Sulata se kerman joukkoon kattilassa miedolla lämmöllä.
  14. Halkaise chilipalko, poista siemenet. Hienonna. Lisää kattilaan.
  15. Mausta, lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Käytä chiliä oman makusi mukaan, chilien tulisuus vaihtelee.
  16. Guacamole

  17. Poista tomaatista kanta. Soseuta sauvasekoittimella kulhossa.
  18. Poista avokadoista kuori ja kivi. Lisää kulhoon. Soseuta. Mausta.
  19. Kuutioi sipuli terävällä veitsellä erittäin pieniksi kuutioiksi. Sekoita muiden ainesten joukkoon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
13 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
132 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)