Mausteinen juustokastike

Mausteinen juustokastike
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Mausteinen juustokastike

Mausteinen juustokastike

Juustokastiketta kuluu lasagnessa ja moussakasssa isompi määrä. Juustokastike maistuu myös lisukekastikkeena lihalle, kanalle ja kasviksille. Lisukekastikkeeksi tarjottuna ohjeen määrä on helppo puolittaa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset1 litraa

1 litraa
50 g
1 dl
vehnäjauhoja
1 l
1 pussi (150g)
suolaa maun mukaan

Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
    https://youtu.be/-EogWhKJTAo
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita.
  3. Lisää maitojuoma muutamassa erässä, sekoita aina välillä tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
  4. Keitä miedolla lämmöllä n. 5 min, sekoita välillä. Mausta juustoraasteella ja suolalla.
  5. Kastike on valmis kun juusto on sulanut.
  6. Tarjoa lisukekastikkeena kanan, lihan, kasvisten tai pastan kanssa. Kastike sopii käytettäväksi myös lasagneihin tai moussakaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
123 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

    Etkö löytänyt sopivaa?

    Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

    Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›