Satokausikalenterin kolme salaatinkastiketta

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin kolme salaatinkastiketta

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Ranch-kastike tehdään kesän kunniaksi tuoreista yrteistä, Valio Luomu piimästä ja majoneesista. Se sopii hyvin myös grilliruokien kaveriksi! Raikas mustikkavinegretti valmistuu ennen mustikkasesongin alkua näppärästi Valio Hedelmätarha luomumustikkamehusta. Happaman raikas versio klassikkokastike caesarista syntyy Valio Luomu turkkilaisesta jogurtista.

15 min

Ainekset4 n. 4 annosta

Ranch-kastike

2 dl
1 dl
majoneesia
puolikkaan sitruunan mehu
1 kpl
valkosipulin kynttä
1 rkl
tilliä hienonnettuna
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Mustikkavinegretti

½ dl
½ dl
sitruunamehua
½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
1 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna

Jogurtti-caesar kastike

2 ½ dl
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sitruunan mehu
2 tl
Dijon-sinappia
2 kpl
sardelli-fileetä
1 kpl
valkosipulin kynttä
1 dl
suolaa
mustapippuria

Ohje

  1. Ranch-kastike

  2. Sekoita keskenään piimä, majoneesi ja sitruunan mehu. Hienonna valkosipulinkynsi ja yrtit, sekoita kastikkeen joukkoon. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
  3. Mustikkavinegretti

  4. Sekoita ainekset keskenään.
  5. Jogurtti-caesar kastike

  6. Mittaa kulhoon jogurtti, öljy, sitruunan mehu ja sinappi. Hienonna sardelli-fileet ja valkosipulinkynsi, lisää kulhoon yhdessä juustoraasteen kanssa. Soseuta kastike sauvasekoittimella.
  7. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›