Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin raparperiskonssit

Raparperiskonssit ovat helppotekoisia ja todella herkullisia leivonnaisia, jotka maistuvat sellaisinaan tai kermavaahdon ja hillon kera tarjoiltuna. Tästä taikinasta valmistuu kahdeksan isohkoa skonssia, joiden tyylikkäässä makumaailmassa hapokas raparperi ja lempeä vanilja yhdistyvät.

Satokausikalenterin raparperiskonssit
Satokausikalenterin raparperiskonssit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 100 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 2½ dl
    Valio Luomu™ rasvatonta piimää
    Valio Luomu™ rasvaton piimä on raikas ja pehmeä ruokajuoma. Nauti sellaisenaan, käytä leivontaan tai surauta…
    Valio Luomu™ rasvaton piimä 1 l
  • 1 tl
    vaniljatahnaa
  • Voit kokeilla myös:
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g raparperia pieninä kuutoina

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon käsin.
  2. Sekoita piimä ja vaniljatahna keskenään ja kaada taikinan joukkoon raparperipalojen kanssa. Sekoita sen verran, että ainekset ovat sekaisin. Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin noin viisi senttiä paksu kiekko suoraan leivinpaperille. Leikkaa kiekko kahdeksaan osaan. Laita taikinakiekko puoleksi tunniksi pakastimeen tai yöksi jääkaappiin.
  3. Laita kiekko leivinpapereineen uunipellille ja irrota palat toisistaan lastan avulla. Paista skonsseja 220 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes ovat saaneet hieman väriä ja ovat kypsiä. Anna jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 266 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 39,7 g
Rasva 8,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search