Satokausikalenterin raparperiskonssit

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin raparperiskonssit

Satokausikalenterin raparperiskonssit

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin raparperiskonssit

Raparperiskonssit ovat helppotekoisia ja todella herkullisia leivonnaisia, jotka maistuvat sellaisinaan tai kermavaahdon ja hillon kera tarjoiltuna. Tästä taikinasta valmistuu kahdeksan isohkoa skonssia, joiden tyylikkäässä makumaailmassa hapokas raparperi ja lempeä vanilja yhdistyvät.

8 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset8

6 ½ dl
luomuvehnäjauhoja
¾ dl
sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
100 g
2 ½ dl
1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
2 ½ dl
raparperia pieninä kuutioina

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon käsin.
  2. Sekoita piimä ja vaniljatahna keskenään ja kaada taikinan joukkoon raparperipalojen kanssa. Sekoita sen verran, että ainekset ovat sekaisin. Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin noin viisi senttiä paksu kiekko suoraan leivinpaperille. Leikkaa kiekko kahdeksaan osaan. Laita taikinakiekko puoleksi tunniksi pakastimeen tai yöksi jääkaappiin.
  3. Laita kiekko leivinpapereineen uunipellille ja irrota palat toisistaan lastan avulla. Paista skonsseja 220 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes ovat saaneet hieman väriä ja ovat kypsiä. Anna jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›