Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin tomaattipiiras

Tomaattipiiras on loppukesän ihanin suolainen leivonnainen. Lämpimien kesäpäivien meheviksi kypsyttäneet tomaatit sujahtavat simppeliin piiraaseen, jossa maistuu myös basilika, juusto ja Dijon-sinappi. Piirakan kanssa maistuu vihersalaatti ja yrteillä viritetty piimäkastike.

Satokausikalenterin tomaattipiiras
Satokausikalenterin tomaattipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Piirakkataikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 150 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • ½ dl
    Valio Luomu™ rasvatonta piimää
    Valio Luomu™ rasvaton piimä on raikas ja pehmeä ruokajuoma. Nauti sellaisenaan, käytä leivontaan tai surauta…
    Valio Luomu™ rasvaton piimä 1 l

Täyte

  • 3 rkl Dijon-sinappia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0 kg tuoretta basilikaa
  • 2½ dl Valio Luomu™ juustoraastetta
  • 750 g erilaisia tomaatteja
  • 0 kg oliiviöljyä
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria

Piimäkastike salaatille

  • 2 dl
    Valio Luomu™ rasvatonta piimää
    Valio Luomu™ rasvaton piimä on raikas ja pehmeä ruokajuoma. Nauti sellaisenaan, käytä leivontaan tai surauta…
    Valio Luomu™ rasvaton piimä 1 l
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • ½ dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilijaa
  • 0 kg sitruunamehua
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg valkopippuria

Ohje

Piirakkataikina

  1. Sekoita vehnäjauhot, täysjyvävehnäjauhot ja suola keskenään. Kuutioi kylmä voi ja nypi jauhot voin kanssa murumaiseksi. Sekoita joukkoon piimä. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
  2. Asettele pohjan päälle varovasti rypistetty ja avattu leivinpaperi ja täytä vuoka paistokuulilla tai kuivatuilla herneillä. Esipaista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Ota pois uunista ja poista paistokuulat ja leivinpaperi.

Täyte

  1. Levitä esipaistetun piirakkataikinan pohjalle Dijon-sinappi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna muutama basilikanlehti. Levitä ne sinapin päälle. Ripottele juustoraaste pohjalle.
  2. Leikkaa tomaatit siivuiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Levitä ne juuston ylle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista tomaattipiirasta 200 asteessa 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoile esimerkiksi vihersalaatin ja raikkaan piimäkastikkeen kera.

Piimäkastike salaatille

  1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 133 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 12,1 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search