Satokausikalenterin tomaattipiiras

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin tomaattipiiras

Satokausikalenterin tomaattipiiras

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin tomaattipiiras

Tomaattipiiras on loppukesän ihanin suolainen leivonnainen. Lämpimien kesäpäivien meheviksi kypsyttäneet tomaatit sujahtavat simppeliin piiraaseen, jossa maistuu myös basilika, juusto ja Dijon-sinappi. Piirakan kanssa maistuu vihersalaatti ja yrteillä viritetty piimäkastike.

8 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset8 Henkilölle

Piirakkataikina

2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
täysjyvävehnäjauhoja
½ tl
suolaa
150 g
½ dl

Täyte

3 rkl
Dijon-sinappia
2 kpl
valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa
1 pussia
750 g
erilaisia tomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Piimäkastike salaatille

2 dl
1 rkl
Dijon-sinappia
½ dl
hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi basilikaa ja tilliä
1 rkl
sitruunan mehua
suolaa ja valkopippuria

Ohje

  1. Piirakkataikina

  2. Sekoita vehnäjauhot, täysjyvävehnäjauhot ja suola keskenään. Kuutioi kylmä voi ja nypi jauhot voin kanssa murumaiseksi. Sekoita joukkoon piimä. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
  3. Asettele pohjan päälle varovasti rypistetty ja avattu leivinpaperi ja täytä vuoka paistokuulilla tai kuivatuilla herneillä. Esipaista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Ota pois uunista ja poista paistokuulat ja leivinpaperi.
  4. Täyte

  5. Levitä esipaistetun piirakkataikinan pohjalle Dijon-sinappi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna muutama basilikanlehti. Levitä ne sinapin päälle. Ripottele juustoraaste pohjalle.
  6. Leikkaa tomaatit siivuiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Levitä ne juuston ylle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Paista tomaattipiirasta 200 asteessa 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoile esimerkiksi vihersalaatin ja raikkaan piimäkastikkeen kera.
  8. Piimäkastike salaatille

  9. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›