Siirry sisältöön
Simatortut

Simatortut

Runebergin torttuvuoat käyttöön ja simatortut uuniin. Helmikuun kansallisherkku luo pohjan tälle kirpakan sitruunaiselle vappusuosikille, jonka kostutuksessa voi hyödyntää simaa ja pääosaa näyttelee sitruunakreemi.

Simatortut

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • ½ dl rusinoita
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1½ tl kardemummaa

Koristeluun

  • 1 prk (200 g)
    Valio sitruunakreemiä
    Täyteläinen ja ihanasti kirpeänmakea Valio sitruunakreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio sitruunakreemi 200 g laktoositon
  • 1 dl tomusokeria
  • 1½ tl kylmää vettä
  • 0 kg syötäviä kukkia

Kostutukseen

  • 200 g simaa

Ohje

  1. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokerit ja munat.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  3. Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai kertakäyttöisiin alumiinivuokiin. Voit myös käyttää muffinipeltiä tai muffinssivuokia.
  4. Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
  5. Kostuta tortut upottamalla simaan.
  6. Poista tortuista keskiosaa hiukan poraamalla esim. omenaporalla. Lisää sitruunakreemiä koloon ja leivonnaisten pinnalle. Yhdistä tomusokeri ja sen verran vettä, että saat sopivan notkean seoksen. Pursota sitruunasilmän ympärille.
  7. Koristele kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 333 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 37 g
Rasva 18,2 g
Tyydyttynyt rasva 9,1 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search