Simatortut

Simatortut
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Simatortut

Runebergin torttuvuoat käyttöön ja simatortut uuniin. Helmikuun kansallisherkku luo pohjan tälle kirpakan sitruunaiselle vappusuosikille, jonka kostutuksessa voi hyödyntää simaa ja pääosaa näyttelee lemon curd.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
1 h
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset12 kpl

12 kpl
200 g
1 ½ dl
sokeria
2
kananmunaa
1 dl
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelirouhetta
½ dl
rusinoita
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 ½ tl
kardemummaa

Koristeluun

n. 1 dl
lemon curdia
1 dl
tomusokeria
1 ½ tl
kylmää vettä
syötäviä kukkia

Kostutukseen

n. 2 dl
simaa

Ohje

  1. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokerit ja munat.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  3. Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai kertakäyttöisiin alumiinivuokiin. Voit myös käyttää muffinipeltiä tai muffinssivuokia.
  4. Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
  5. Kostuta tortut upottamalla simaan.
  6. Poista tortuista keskiosaa hiukan poraamalla esim. omenaporalla. Lisää lemon curdia koloon ja leivonnaisten pinnalle. Yhdistä tomusokeri ja sen verran vettä, että saat sopivan notkean seoksen. Pursota sitruunasilmän ympärille.
  7. Koristele kukilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
351 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.