Sitruunainen rahkatorttu

Sitruunainen rahkatorttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sitruunainen rahkatorttu

Sitruunainen rahkatorttu

Sitruunainen rahkatorttu on helppo ja nopea tarjottava. Voit valmistaa samalla ohjeella myös pieniä annospiiraita.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

125 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 prk (à 200 g)
1
kananmuna

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina uunivuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Yhdistä täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 min. Kaada vuokaan.
  3. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 30 min. Torttu on parhaimmillaan, kun se on täysin jäähtynyt.
  4. PIENET SITRUUNARAHKAPIIRAAT

  5. * Voit valmistaa samalla ohjeella pieniä sitruunarahkapiiraita muffini- tai tartalettivuoissa. Painele taikina vuoan syvennyksiin. Lisää täyte. Paista 175 asteessa n. 20 min. Ota jäähtyneenä vuoista. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Koristele mansikkaviipaleilla, vadelmilla, tuoreella aprikoosilla tai persikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
286 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.