Sitruunainen rahkatorttu

Sitruunainen rahkatorttu

50 min
keskitaso
287 kcal / 100g
3
3

Sitruunainen rahkatorttu on helppo ja nopea tarjottava. Voit valmistaa samalla ohjeella myös pieniä annospiiraita.

Ainekset

8 annosta

Pohja

125 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 prk (à 200 g)
1
kananmuna

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina uunivuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Yhdistä täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 min. Kaada vuokaan.
  3. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 30 min. Torttu on parhaimmillaan, kun se on täysin jäähtynyt.
  4. PIENET SITRUUNARAHKAPIIRAAT

  5. * Voit valmistaa samalla ohjeella pieniä sitruunarahkapiiraita muffini- tai tartalettivuoissa. Painele taikina vuoan syvennyksiin. Lisää täyte. Paista 175 asteessa n. 20 min. Ota jäähtyneenä vuoista. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Koristele mansikkaviipaleilla, vadelmilla, tuoreella aprikoosilla tai persikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
287 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
16 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Valio Koekeittiö28.2.2014 kello 15:02
Hei, ohjeessa käytetään kaksi purkillista, yhteensä 400 g maustettua rahkaa. Merkintä à tarkoittaa yhden purkin pakkauskokoa, eli yhdessä purkissa on 200 g rahkaa. Toivottavasti tämä selvensi asiaa. - Anna
Suklaarae26.2.2014 kello 21:56
Superhelppo ja tuli herkullisia!
Nimetön25.2.2014 kello 11:11
Hei, auttakaa nyt tyhmää.. Onko tässä siis käytetty tuota sitruunarahkaa yksi 200g paketti, vaiko kaksi 200g pakettia.. ?