
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Kermaviilivoitaikina
-
1½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Täyte
- 1 kg sipulia
-
2 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 2 punaista paprikaa
- 1 rkl sitruunapippuria
- 1 tl basilikaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 2 tlk (à 200/150 g) tonnikalaa vedessä, MSC-sertifioitu
-
150 g
Valio Oltermanni® juustoa raastettunaValio Oltermanni® on Suomen suosituin kermajuusto, joka on etenkin lapsiperheiden mieleen. Se on murukoloinen juusto,…
Voiteluun
- kananmunaa
Kermaviilivoitaikina
- 1½ dl Valio voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä
Täyte
- 1 kg sipulia
- 2 rkl Valio voita
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 2 punaista paprikaa
- 1 rkl sitruunapippuria
- 1 tl basilikaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 2 tlk (à 200/150 g) tonnikalaa vedessä, MSC-sertifioitu
- 150 g Valio Oltermanni® juustoa raastettuna
Voiteluun
- kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø 25 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat.
- Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Erota taikinasta reilu 1/4 kanneksi. Vuoraa lopulla taikinalla irtopohjavuoan pohja ja reunat 3/4 korkeudelle.
- Siirrä vuoka ja kannen taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi
- Hienonna sipulit ja hauduta ne voissa paistokasarissa tai padassa pehmeiksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnetut valkosipulit ja pieniksi kuutioidut paprikat. Mausta seos.
- Valuta tonnikala. Sekoita jäähtyneeseen sipuliseokseen.
- Tarkista maku, lisää suolaa halutessasi. Lisää juustoraaste. Sekoita.
- Kaada täyte vuokaan. Kauli lopusta taikinasta kansi ja nosta päälle. Sulje reunat. Sivele kansi munalla. Pistele haarukalla.
- Paista 175 asteessa n. 50 min. Tarjoa piirasta jäähtyneenä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
155 kcal
Proteiini
6,5 g
Hiilihydraatti
12,5 g
Rasva
8,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.