Siirry sisältöön

Raaka-aine

Raikas ja monikäyttöinen raejuusto

Raejuusto on joka kodin luottotuote. Se on maukasta sellaisenaan, oivallinen proteiinilisä ja yllättävän monipuolinen raaka-aine, jota kannattaa kokeilla rohkeasti eri ruoissa. 

Raejuustolevitteitä ja -tahnoja 

Raejuusto sopii miedon makunsa vuoksi mainiosti erilaisiin levitteisiin ja tahnoihin, sillä siihen voi yhdistää lähes mitä tahansa suolaisia suosikkimakuja. Esimerkiksi pesto, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit ovat maistuvia makupareja raejuustolle. Kasvisröstien kanssa tarjottava raejuusto-omenakastike on herkullista sellaisenaan ja oiva lisä kasvispihveille. Raejuustolla voi helposti keventää myös monia tuttuja levitteitä, ja sitä voikin lisätä esimerkiksi munavoin joukkoon.

Raejuusto välipaloissa 

Raejuusto on helppo ja nopea välipala ihan yksikseenkin, mutta se sopii erinomaisesti myös erilaisten leipien ja pitaleivän täytteeksi, dipiksi vihanneksille tai osaksi smoothieta ja tuorepuuroa. Raejuuston kaveriksi sopivat myös erilaiset mehukeitot, marjat ja hedelmät sekä raikkaat ja sitruksiset maut. Vaihtelua välipaloihin saat myös sekoittamalla raejuustoon erilaisia maustettuja rahkoja. 

Ruokaisampaa raejuustosta

Raejuuston ominaisuudet saattavat yllättää kotikokin: se tuo laatikkoruokiin lisämehevyyttä ja ripauksen ekstraproteiinia, juustoisiin ruokiin lisää venyvää juustoisuutta ja kasvisruokiin mukavasti täyttävyyttä. Pehmeä raejuusto sopii sellaisenaan voileipäkakkuun, tavallinen taas erilaisiin uuni- ja pastaruokiin. Sosekeitot ja kastikkeet saavat raejuustosta sopivaa lisärakennetta ja kepeää kermaisuutta, ja kasvispihveissä sitä voi käyttää korvaamaan muut juustot sidosaineena. 

Raejuusto lettujen, uuniperunoiden ja tortillojen täytteenä 

Uuniperunat suorastaan rakastavat juustoisia ja kermaisia täytteitä, ja raejuusto onkin uuniperunoiden ystävän suosikkivalinta. Myös erilaiset letut, vohvelit ja tortillat nauttivat sen seurasta. Muurinpohjalettujen suolaiseen täytteeseen voi upottaa savukalan lisäksi raejuustoa ja yrttejä, rieskarullat saavat raejuustosta raikasta uutta makua ja jopa meksikolaishenkiset quesadillat muuttuvat sen avulla asteen kevyemmiksi. Vohvelit ja letut suolaisilla täytteillä ovat myös hyvä väli- tai iltapala ja maistuvat niin lämpiminä kuin kylminäkin. 

Jälkiruokia raejuustosta 

Yllättävää kyllä, raejuustosta voi tehdä hyvin myös jälkiruokia! Raikas ja kermainen koostumus sopii mainiosti erilaisiin uunissa paistettaviin herkkuihin, kuten pannukakkuun, sekä tuomaan rakennetta marjavaahtoihin ja jäädykkeisiin. Slaavilainen, rahkaa sisältävä hapan syrnikkilettu maistuu raejuuston avulla lähes alkuperäisversioltaan, ja jopa muffinssit saavat mukavaa uudenlaista makua raejuustosta. Kokeile myös jälkkärinä marjojen ja vaniljakastikkeen kera – saatat yllättyä!  


Search