Siirry sisältöön

20.6.2019

Fiilis vai fakta? – SuomiAreenassa murretaan ilmastomyyttejä pakkauksista ja ruuasta

suomiareena-2018-2 uutinen valiofi 920x518

Yhteen kauppareissuun mahtuu monta ilmastovalintaa: lihaa vai kasviksia, maitoa vai kasvijuomaa, muoviin vai kartonkiin pakattuna? Tehdäänkö ostopäätökset fiiliksellä vai faktoilla? Moniulotteisia ilmastovalintoja värittävät faktojen lisäksi usein myös tunteet ja mututieto. Valio ja Stora Enson yhteisessä SuomiAreena-keskustelussa keskiviikkona 17.7. murretaan ilmasto-, pakkaus- ja ruokamyyttejä ja katsotaan, mitkä myytit eivät ole pelkkiä myyttejä!

Paneelikeskustelu järjestetään Porissa, SuomiAreenassa keskiviikkona 17.7.2019 kello 16.00–17.00 Purje-lavalla Raatihuoneenpuistossa. Paneelin aikana paikalla on myös värikkään herkullinen hävikkismoothiebaari.

Toimittaja Riku Rantalan johtamassa keskustelussa pohditaan kuluttajien arkisia ilmastovalintoja ja sitä, tehdäänkö kulutuspäätöksiä faktojen vai mututiedon pohjalta. Aiheesta keskustelevat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, Demos Helsingin Tuuli Kaskinen, Nuorten Agenda 2030:n Sofia Savonen, Valion hiilineutraalin maitoketjun johtaja Juha Nousiainen ja Stora Enson maajohtaja Seppo Parvi

Tervetuloa seuraamaan keskustelua Purje-lavalle klo 16 tai katso striimaus livenä tai jälkikäteen

Stora Ensoa ja Valiota yhdistää se, että molemmilla toimijoilla on yli satavuotiset juuret Suomessa. Suomea on rakennettu metsäteollisuuden avulla ja maidon voimalla. Molemmat yritykset ovat olleet myös oman alansa innovaatioiden luojia, lähtien esimerkiksi A. I. Virtasen Nobelista. Stora Enso muovaa puuta moneen käyttötarkoitukseen, Valio on tehnyt vastaavan maidolle. Millaisia ratkaisuja meidän pitää luoda tulevaisuudessa?

Kuva: SuomiAreena 2018, Taija Turkia

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon
Search