Siirry sisältöön

29.2.2024

Friends & Brgrs valitsi Gold&Green® PRO -kasviproteiinin burgereihinsa

Friends & Brgrs

Friends & Brgrs valitsi Gold&Green® PRO -kasviproteiinin uusien, entistäkin herkullisempien vegepihviensä raaka-aineeksi. Friends & Brgrs -ravintoloissa on mahdollista tilata mikä tahansa burgeri vegeversiona. Gold&Green PRO -kasviproteiinissa on samat herkulliset raaka-aineet kuin Gold&Greenin kuluttajille tutussa Nyhtökaurassa.

”Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että ammattikeittiöön kehittämämme Gold&Green PRO -kasviproteiini on päässyt herkullisista ja vastuullisista burgereistaan tunnetun Friends & Brgrsin vegepihveihin – ensimmäisenä Suomessa. Yhteinen tavoitteemme on tehdä niin hyviä kasvipohjaisia tuotteita, että niitä halutaan syödä niitä uudestaan ja uudestaan. Kaikki muu hyvä seuraa perässä”, sanoo Valion Gold&Green liiketoiminnan kehitysjohtaja Susanna Kallio.

Tavoitteena maailman paras burgeri

Vuonna 2022 kasvipohjaisten burgerien myynti kasvoi Euroopassa hurjat 44 %. Suomessakin joka kuudes 15-29-vuotias on jättänyt lihan pois ruokavaliostaan, naisista jopa joka viides. Tämän huomasi myös kotimainen hampurilaisketju Friends & Brgrs. Panostuksena kasvispohjaisten pihvien yhä parempaan laatuun Friends & Brgrs aloitti yhteistyön Gold & Greenin kanssa alkuvuodesta 2024. Tavoitteena on ei enempää eikä vähempää kuin valmistaa maailman parhaita vegeburgereita.

Piirtola paljastaa, että Friends & Brgrsillä hyvien kasvisburgereiden teko ei olennaisesti eroa muista tuotteista. Kuten jauhelihapihvitkin, vegepihvit valmistetaan paikan päällä ravintoloissa ja liiskataan, eli smashataan rapean laajan pinnan aikaansaamiseksi. Friends & Brgrs -ravintoloissa on mahdollista saada kaikki burgerit vegeversioina.

“Meille oli luontevaa ryhtyä yhteistyöhön toisen hienon kotimaisen brändin, Valion Gold & Greenin kanssa. Myös Gold & Green liputtaa maun puolesta, uskoo laadukkaisiin raaka-aineisiin ja välttää turhia lisäaineita. Heidän tuotteissaan on hyvä rakenne, joka sopii erityisen hyvin burgeripihveihin – ja samat hyvä raaka-aineet kuin kuluttajille tutussa Nyhtökaurassa”, Friends & Brgrsin tuotepäällikkö Henna Nousuniemi valottaa yhteistyön taustoja.

Yhteistyö startataan maaliskuun kampanjatuotteella, Veggie Smash burgerilla.

Lisätietoja

Friends & Brgrs syntyi Pietarsaaressa vuonna 2014 kuuden burgereita rakastavan ystävyksen perustamana. Sittemmin Friends & Brgrs on kasvanut voimakkaasti vuoden 2014 alusta asti. Ketjuun kuuluu 27 ravintolaa ympäri Suomen ja se työllistää n. 500 henkilöä.

Gold&Green -tuotteet syntyivät vuonna 2015 halusta kattaa lautaselle hyvänmakuista ja proteiinipitoista kasvisruokaa. Nyhtökaura ja Delikaura ovat jo valloittaneet hyvän ruoan ystävien sydämiä ympäri maailman. Valio osti Gold&Green brändin ja tuotekehitystoiminnan alkuvuonna 2022. Valio ja Gold&Green jatkavat yhdistetyin voimin, suurella sydämellä uusien, herkullisten ruokahetkien tarjoamista.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon
Search