Siirry sisältöön

27.9.2023

Karhu ja Valio droppaavat leivotun lenkkarin

Karhu kakku-920x614

Karhu ja Valio hyppäävät mukaan maailmalla suosiota keränneeseen “Is it cake?” someilmiöön. Ensisilmäyksellä Karhun näyteikkunassa ja verkkosivuilla ovat uudet Aria 95 Valio Baker -kengät, mutta kaikkein tarkkasilmäisimmät huomaavat jotain erikoista.

Karhu ja Valio ovat osoittaneet hyvää makua ja kannustaneet suomalaisia ylittämään itsensä niin pururadoilla kuin kotikeittiöissä jo yli vuosisadan ajan. Nyt kaksikko tarttuu tämän hetken kuumimpaan trendiin, joka on villinnyt ihmisiä ympäri maailmaa. Karhun uusin lenkkari Aria 95 Valio Baker dropataan verkkokauppaan tänään.

Syksyn herkullisin lanseeraus on marjojen ja kinuskin sävyissä sykkivä Aria 95 Valio Baker. Toisin kuin yleensä, uusi lenkkaripari maistuu yhtä hyvältä kuin se näyttääkin” sanoo Remko Nouws, Karhun Global Lifestyle Manager.

Maailmalla villinnyt kakkutrendi

"Is it cake?" -trendi on räjäyttänyt internetin ja noussut valtavaan suosioon erityisesti TikTokissa. Trendissä erilaiset näyttävät ja hämmästyttävän aidon näköiset esineet paljastuvat yllättäen kakuksi, kun ne leikataan. Näköiskakut ovat keränneet TikTokissa yli 2 miljardia näyttökertaa ja satoja tuhansia videoita.

Trendin suosio on noteerattu Netflixillä asti. “Is it cake?” -sarjan toinen tuotantokausi sai ensi-iltansa kesäkuun lopulla. Useat mestarikondiittorit ovat saaneet katsojat kyseenalaistamaan, mikä on todellista ja mikä on kakkua.

Valiolla olemme innoissamme varsinkin nuorten innostuksesta leipomista kohtaan. On hienoa nähdä, kuinka trendi on kannustanut ihmisiä kokeilemaan leipomista uudella tavalla. Me uskomme, että jokainen pystyy tekemään omannäköisensä lenkkarikakun ”, sanoo Emma Mikkola Valion markkinointipäällikkö.

Uutuus: lenkkari voista ja jauhoista

Karhu ja Valio tekevät Suomessa ennennäkemättömän tempauksen lanseeraamalla kakkukengän. Karhun näyteikkunassa on Aria 95 Valio Baker -kenkien seassa näköiskakku, syysvärissä “Frosty Lingonberry & Caramel”.

Tällä kertaa herkulliselta kuulostava lenkkari ei jää vain ajatuksen tasolle, sillä se myös maistuu yhtä hyvältä. Kengän valmistukseen on käytetty kankaan, mokan ja nahan sijaan muun muassa voikreemiä ja jauhoja. Myös tuotekuvassa on jotain poikkeuksellista, sillä kengästä törröttää lusikka.

Viisi vinkkiä lenkkarikakun leipomiseen

  1. Hahmottele kengänpohja sekä sivuprofiili tukevalle pahville tai paperille käyttäen apuna oikeaa kenkää.
  1. Valmista tavallista tukevampi voita sisältävä kakkupohja. Paista pohja uunipellillä, jolloin kakku kypsyy ja jäähtyy nopeammin sekä muotojen leikkaaminen on helpompaa.
  1. Täytä kakku tukevalla alustalla, esimerkiksi kakkualustalla tai leikkuulaudalla, jotta työskentely ja siirtäminen on helpompaa.
  1. Jos sokeri- tai muotoilumassa tuntuu tahmealta ja jää kiinni käsiin, lisää alustalle ja massaan pieni määrä maissitärkkelystä.
  1. Kun kakku on valmis maalattavaksi, tee tomuväreistä maalia sekoittamalla pieneen määrään väriä muutama tippa makeuttamatonta sitruunatiivistettä.

Lisätietoja:

Tutustu ohjeeseen Valion sivuilta täältä.
Aria 95 Valio Baker -kengät löytyvät täältä.
Lataa PR-materiaalit (kuvat ja tiedote) täältä.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon
Search