Siirry sisältöön

4.6.2018

Lasten ja nuorten liikunnalle tukea: Valio Akatemia® stipendien haku käynnistyi

Valio Akatemia

Lasten ja nuorten Valio Akatemia® stipendien haku on käynnistynyt. Alle 18-vuotiaille suunnattuja liikunta- ja ravitsemusstipendejä jaetaan nyt kuudetta kertaa. Stipendien avulla Valio haluaa tukea ja lisätä lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. Hakuaika päättyy 29.7.

Stipendiä voivat hakea kaikki vuonna 2000 ja sen jälkeen syntyneet liikuntaa harrastavat tai siitä kiinnostuneet. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue tai vaikkapa koululaisryhmä. Haettavana on raha-, tuote-, tapahtuma- ja ravitsemusstipendejä.

Stipendejä kaikkeen liikunnan iloon

– Toivomme saavamme mahdollisimman monipuolisia hakemuksia, sillä liikunta voi olla osa elämää hyvin monin eri tavoin. Haku on auennut huhtikuun puolivälissä ja hakemuksia on jo jätetty runsaasti. Hakuaikaa on heinäkuun 29. päivään asti ja kannustamme käymään jo hyvissä ajoin tutustumassa hakuohjeisiin ja -lomakkeeseen. Lomaketta voi lähteä täyttämään ja tallentaa sen järjestelmään keskeneräisenä, jos ei saa kerralla kaikkia tietoja kasaan, Valion projektipäällikkö Nina Wahlström kertoo.

Wahlström vinkkaa, että kaikkein tärkeintä hakemuksessa on selkeästi ilmaistu ja perusteltu tarve: millaiseen toimintaan stipendiä haetaan ja mihin stipendi on tarkoitus konkreettisesti käyttää. Hakemusta kannattaa värittää myös kuvilla ja videoilla. Wahlström toivottaa lämpimästi tervetulleiksi hakemukset perinteisen urheilu- ja liikuntamaailman ulkopuolelta.

– Kaikenlainen liikunta on tekemisen ja tukemisen arvoista. Liikunnan ilo kuuluu kaikille, ei vain huipuille tai muuten kilpailumielessä ja urheiluseuroissa liikkuville. Tuemme niin pieniä kuin suuriakin lajeja ja vapaamuotoisia porukoita siinä kuin seurojakin. Viime vuonna tuimme ensi kertaa esimerkiksi parkouria ja vikellystä, Wahlström sanoo.

Leirillä kokeillaan uusia lajeja

Vuonna 2018 Valio Akatemia® ohjelman kummeina toimivat jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen, hiihtäjä Kerttu Niskanen, jääkiekkoilija Roope Hintz ja hiihtotubetusryhmä Real Skifi. Kummit osallistuvat stipendiaattien valintaan ja kannustavat heitä liikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin Valion verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa sekä tapaamalla heitä eri tilaisuuksissa.

Valio Akatemia® järjestää vuosittain liikuntaleirejä, joissa saman vuoden stipendiaatit pääsevät tapaamaan Valio Akatemia® ohjelman kummeja ja toisiaan. Leirillä tietysti myös liikutaan yhdessä ja kokeillaan uusia lajeja. Tämän vuoden stipendiaattien leiri järjestetään 5.–6.6. Pajulahden urheiluopistossa Lahden Nastolassa. Ohjelmassa on ainakin kiipeilypuisto, megatwister, dodge ball, crosstraining ja leiriolympialaiset. Lisäksi maaliskuussa Valio Akatemia® ja Real Skifi järjestivät Jyväskylän Laajavuoressa stipendiaateille tapahtuman, jossa perehdyttiin yhdessä laskettelun saloihin.

Stipendien hakuaika on 16.4.–29.7.2018

Hae stipendiä tästä

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search