Siirry sisältöön

13.1.2022

Valio Akatemia® erikoisstipendi lasten liikuntakerholle

Valio Akatemia erikoisstipendi 2022

Valio Akatemia® erikoisstipendin saajaksi vuodelle 2022 on valittu jyväskyläläinen Liikunnan Riemu ry:n pyörittämä monilajinen alakouluikäisten liikuntakerho. Liikuntakerho tarjoaa lapsille mahdollisuuden nauttia liikunnasta ja kokeilla eri lajeja matalalla kynnyksellä. Erikoisstipendin suuruus on 3000 € ja sillä katetaan esimerkiksi tila- ja välinevuokria. Näin voidaan tarjota lapsille monipuolisesti erilaista liikuntaa kohtuullisella osallistumismaksulla. Valio Akatemia® erikoisstipendi julkistettiin Suomen Urheilugaalassa 13.1.

Liikunnan Riemu ry on Jyväskylän yliopiston liikuntatieteen opiskelijoiden perustama seura, joka tarjoaa noin 350 opiskelijajäsenelleen mahdollisuuden harrastaa ja kilpailla eri liikunta- ja urheilulajeissa. Uusia lajeja otetaan matalalla kynnyksellä mukaan. Mutta miksi opiskelijat sitten haluavat liikuttaa myös lapsia?

”Liikunnan Riemu ry päätti muutama vuosi sitten perustaa liikuntakerhon, kun huomattiin, että alueeltamme puuttuu mahdollisuus ei-kilpailulliseen ja edulliseen matalan kynnyksen harrastustoimintaan alakouluikäisille lapsille. Valio Akatemia® erikoisstipendin ansiosta pystymme nyt suunnittelemaan toimintaa pidemmälle tulevaisuuteen ja ennen kaikkea tarjoamaan lapsille mahdollisuutta kokeilla vaikkapa laskettelua ilman suuria välinevuokra- ja lippukustannuksia”, Liikunnan Riemu ry:n puheenjohtaja Aleksi Lampi sanoo.

Kaikki ovat samassa veneessä

Liikuntakerho perustettiin vuonna 2018 ja kerhovuoden aikana kokeillaan lukuisia lajeja. Ajatuksena on paitsi tarjota liikunnan iloa koko vuosi, myös auttaa lapsia löytämään itselleen mieluisia liikuntalajeja vaikka koko loppuelämäksi.

”Liikuntakerhon ohjaajat ovat liikunnan opiskelijoita ja seuran lajijaostojen pelaajia. Monella on opiskelujen puolesta liikuntapedagogiikan osaamista. Kenties juuri siksi meillä on erityisen kannustava ja turvallinen ilmapiiri kokeilla, vaikkei ihan osaakaan, ja kannustaa muita. Tässä kerhossa kaikki ovat samassa veneessä, sekä ohjaajat että osallistujat”, Lampi sanoo.

Valio Akatemia® erikoisstipendin tulee valintakriteeristönsä mukaan esimerkillisesti edistää lasten ja nuorten liikuntaa, hyvinvointia ja kehittymistä. Sen saajan toiminta edustaa liikunnan iloa, yhteisöllisyyttä, pieniä ja suuria onnistumisia, motivoituneita ja innostuneita lapsia, nuoria ja toiminnassa mukana olevia aikuisia. Toiminnassa tulee näkyä pitkäjänteisyys, edelläkävijyys ja uudistava ajattelu.

”Liikunnan Riemu ry:n lasten liikuntakerho edustaa kaikkea sitä, mitä Valio Akatemia haluaa tukea: liikunnan moninaisuutta, hyvää fiilistä, ajatusta siitä, että jokaiselle on se oma tapa nauttia liikunnan riemusta”, Valion markkinointipäällikkö Nina Wahlström sanoo.

Valio Akatemia

Valio Akatemia® ohjelman stipendin vuodelle 2022 sai 340 kohdetta ja stipendien yhteenlaskettu arvo on noin 130 000 euroa. Ohjelman kummeja ovat jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi. Stipendejä jaetaan yksilöurheilijoille, joukkueille ja koululaisryhmille ympäri Suomea. Stipendin saaneiden joukossa on sekä kilpaurheilijoita että liikuntaharrastuksen vastikään aloittaneita lapsia ja nuoria.

Haku vuoden 2023 stipendeihin käynnistyy kesällä 2022. Kyseessä on jo kymmenes hakukierros, ja Valio Akatemia® ohjelma juhlii siis ensi vuonna kymmenvuotista taivaltaan. Stipendejä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue tai koululuokka.

 Katso stipendien saajat ja tutustu ohjelmaan.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search