Siirry sisältöön

12.1.2023

Valio Akatemia® erikoisstipendin saa Spirit Shakin’ Cheerleaders -seuran juniorijoukkue Sandstorm

Sandstorm-joukkuekuva-JaninaPitkänen

Valio Akatemia® erikoisstipendin saajaksi vuodelle 2023 on valittu cheerleading-juniorijoukkue Sandstorm. Joukkueen toiminnassa panostetaan erityisen paljon yhteishengen, keskinäisen tuen ja liikunnan ilon vaalimiseen. Erikoisstipendin suuruus on 3000 euroa ja joukkue aikoo sen avulla satsata esimerkiksi henkiseen valmennukseen.

Spirit Shakin’ Cheerleaders on vuonna 1999 perustettu cheerleadingin erikoisseura, jonka toiminta-alueena on Keski-Uusimaa – joukkueita toimii Tuusulassa, Keravalla sekä Järvenpäässä. Sandstorm-juniorijoukkueeseen kuuluu 33 iältään 13–17-vuotiasta urheilijaa. Joukkue haki stipendiä normaalin harjoittelurutiinin päälle tulevien, yhteishenkeä ja liikunnan iloa tukevan toiminnan tukemiseen, kuten leirien toteuttamiseen ja erikoisosaamisen, kuten henkisen valmennuksen hankintaan.

”Sandstorm-joukkue tekee ensiluokkaista työtä hyvien ja turvallisten harrastusolosuhteiden luomisessa. Joukkue panostaa siihen, että treeneihin on kiva tulla ja tarjotaan tasavertainen harrastusmahdollisuus kaikille. Erikoisstipendin tulee esimerkillisesti edistää lasten ja nuorten liikuntaa, hyvinvointia ja kehittymistä, ja Sandstorm-joukkue toteuttaa näitä päämääriä hienolla tavalla”, Valio Akatemia® ohjelmasta vastaava markkinointipäällikkö Nina Wahlström sanoo.

Laadukkaat treeniolosuhteet ovat monen tekijän summa

”Olemme suunnattoman iloisia ja ylpeitä tästä stipendistä ja siitä, että saamme ottaa sen vastaan Urheilugaalassa ikimuistoisesti. Joukkue harjoittelee tavoitteellisesti ja kehityshakuisesti mutta vähintään yhtä tärkeitä meille ovat tasavertaisuus ja joukkuehenki. Hallin ovelle asti kuuluu kannustus ja taputtaminen, kun treenit ovat käynnissä”, joukkueenjohtaja Terhi Tammilehto sanoo.

Turvallisia treeniolosuhteita pidetään seurassa yllä monin tavoin: varmistetaan, että treeneihin tullaan virkeänä ja riittävästi syöneenä, akrobaattisia temppuja harjoitellaan riskejä välttäen ja kasvavia nuoria seurataan erityisen tarkasti: yksilöllisten kasvupyrähdysten aikana treeniä kevennetään. Kisoja ja leirejä varten on valmiit pakkauslistat, jotta mukana on oikeat varusteet ja fiksut eväät.

Yhtä suurta Myrsky-perhettä

Sandstorm-joukkue harjoittelee kolmesti viikossa ja kilpailee muutaman kerran vuodessa kotimaassa. Lisäksi joukkue järjestää silloin tällöin leiripäiviä omalla kotihallillaan Myrsky-areenalla. Valio Akatemia® erikoisstipendi mahdollistaa Sandstorm-joukkueelle enemmän leiritoimintaa ja yhteistä aikaa myös muualla kuin omalla kotihallilla. Yhdessä vietetty aika treenien lomassa reissun päällä rakentaa yhteishenkeä ja lisää sitoutumista.

Myös henkinen turvallisuus ja yhteenkuuluvuus ovat osa laadukkaita treeniolosuhteita: kaikki otetaan mukaan yhteisiin tekemisiin ja kaikki voivat vaikuttaa yhteisiin asioihin. Valio Akatemia® stipendillä joukkue suunnittelee satsaavansa myös henkiseen valmennukseen.

”Kysyimme, mikä joukkueen jäsenten mielestä on tässä joukkueessa parasta ja selkeä vastaus oli, että yhteishenki, joka koskee sekä joukkuetta että myös seuraamme. Olemme kotihallimme nimeä mukaillen yhteistä Myrsky-perhettä, ja puhallamme kaikki yhteen hiileen”, Tammilehto kertoo.

Tiedotteen kuva: Janina Pitkänen

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search