Siirry sisältöön

17.1.2019

Valio Akatemia® jakaa Urheilugaalassa erikoisstipendin: Nurmijärvi Seven Ringettes tarjoaa harrastuksen perheille, joilla on taloudellisia vaikeuksia

Nurmijarvi Seven Ringettes 17012019

Valio Akatemia® on valinnut vuoden 2019 erikoisstipendin saajaksi nurmijärveläisen Nurmijärvi Seven Ringettesin B-joukkueen. “Seiskat” on seura, jonka tavoitteena on mahdollistaa harrastus- ja kilpaurheilu myös taloudellisesti vaikeuksissa oleville lapsille ja nuorille. Urheilugaalassa jaettava erikoisstipendi on arvoltaan 3 000 euroa.

– Nurmijärvi Seven Ringettes edistää esimerkillisesti lasten ja nuorten liikuntaa sekä edustaa upealla tavalla yhteisöllisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Seura haluaa tarjota harrastamisen mahdollisuuden kaikille ja on tehnyt paljon töitä sen eteen. Nämä ovat stipendivalinnoissa meille tärkeitä teemoja, kertoo projektipäällikkö Nina Wahlström Valiolta.

Nurmijärvi Seven Ringettes haluaa tarjota kaikille puitteet ringeten harrastamiseen

Vuonna 2000 perustettu Nurmijärvi Seven Ringettes tarjoaa ringetteharrastusta kaikenikäisille lapsille ja nuorille aina harrastetasolta kilpatoimintaan saakka. Seuran toiminnassa on mukana yli 150 harrastajaa.

Stipendin saava B-joukkue haki erikoisstipendiä joukkueena, mutta ei ainoastaan oman joukkueensa hyväksi – seura perusti viime keväänä rahaston, jolla se auttaa taloudellisissa vaikeuksissa olevien perheiden lapsia aloittamaan tai jatkamaan jääharrastusta. B-joukkue, jossa pelaavat 15–17-vuotiaat tytöt, aikoo lahjoittaa stipendirahat keväällä perustettuun rahastoon.

– Ringette on pieni laji, jossa jokainen pelaaja on tärkeä, ja yksittäisten pelaajien lopettaminen vaikuttaa koko joukkueeseen. Jääurheilu on kuitenkin melko kallis harrastus kuukausimaksuineen ja varusteineen. Haluammekin tarjota harrastajille mahdollisuuksia jatkaa lajin parissa taloudellisista vaikeuksista huolimatta, B-joukkueen joukkueenjohtaja Hannu Kauremaa kertoo.

Erikoisstipendi jaetaan Urheilugaalassa 17.1.2019. Stipendin jakaa Valion Nina Wahlström ja sen ottavat vastaan joukkueen puolesta vastuuvalmentaja Timo Vanninen, joukkueenjohtaja Hannu Kauremaa sekä kapteenisto Laura Kauremaa, Tilda Nieminen ja Emmi Räikkönen.

Valio Akatemia tukee lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia

Valio Akatemia® jakaa 136 000 euron arvosta stipendejä lapsille ja nuorille liikuntaharrastusten tukemiseksi. Valio Akatemia® yhdessä ohjelman kummien kanssa on valinnut yhteensä 303 nuorta stipendin saajaa vuodelle 2019. Kummeina ohjelmassa toimivat jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen, jääkiekkoilija Roope Hintz sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi. Hakemuksia Valio Akatemia® sai ennätykselliset 3 663.

Stipendejä jaettiin niin yksilöurheilijoille ja joukkueille kuin koululaisryhmillekin eri paikkakunnille ympäri Suomea. Stipendin saaneiden joukossa on sekä menestyneitä urheilijoita että harrastusta vasta aloittavia lapsia ja nuoria.

– Lajinäkökulmasta stipendiaatteja on valittu laajasti, sillä haluamme tukea kaikenlaista urheilua trampoliinivoimistelusta koripalloon ja kamppailulajeihin. Meille on tärkeää kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan tavalla, joka on juuri heille luontaisin. On hauskaa nähdä, mitä kaikkea suomalaiset harrastavat ja kuinka monipuolisesti ylipäätään voi liikkua, Nina Wahlström sanoo.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search