Siirry sisältöön

21.11.2023

Valio Akatemia® -ohjelman stipendit vuodelle 2024: 300 stipendiä, yli 130 000 euroa lasten ja nuorten liikuntaan

Taitouintijoukkue Nemot Helsingin Uimarit

Valio Akatemia® -ohjelman stipendit vuodelle 2024 on julkaistu. Valio Akatemia® jakaa 300 stipendiä yhteisarvoltaan 132 000 euroa. Stipendit on tarkoitettu lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun tukemiseen, ja stipendiaattien joukossa on sekä tavoitteellisesti urheilevia että liikunnan ilosta matalalla kynnyksellä nauttivia yksilöitä, joukkueita, järjestöjä ja koululuokkia.

”Valio Akatemia® on kulkenut liikkuvien lasten ja nuorten mukana jo yli vuosikymmenen ajan. Tänä vuonna stipendihakemuksissa näkyivät koko yhteiskuntaa koskevat kustannuspaineet. Seuroissa ja muissa liikuntaa tarjoavissa yhteisöissä pohditaan kovasti, miten harrastusmaksut saataisiin pidettyä sellaisina, ettei yksikään joudu luopumaan harrastuksesta taloudellisista syistä”, Valio Akatemia® ohjelmasta vastaava Valion markkinointipäällikkö Nina Wahlström sanoo. 

Koulut ja järjestötkin haluavat liikuttaa 

Hakemusten ja stipendiaattien joukossa oli aiempien vuosien tapaan monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja. Stipendin sai tänä vuonna ensi kertaa OCR eli obstacle course racing, esteratajuoksu. Aiempiin vuosiin verrattuna hakijoiden ja stipendiaattien joukossa on enemmän kouluja ja järjestöjä kuin aiemmin. 

”On hienoa, että muutkin kuin perinteiset urheiluseurat ovat löytäneet Valio Akatemia® -ohjelman. Koululiikunnassa on potentiaalia sytyttää liikunnan into ja halu, ja se on myös monelle ainut säännöllinen liikunta”, Wahlström sanoo. 

Valio Akatemia® -ohjelma myöntää rahastipendien lisäksi ravitsemus-, tuote- ja tapahtumastipendejä. 

Ravitsemusstipendeistä toivottiin tukea etenkin runsaasti urheilevien riittävään ja oikeanlaiseen ravinnonsaantiin, kilpailuihin valmistautumiseen ja kilpailupäivän ruokailuun. Ravitsemusasiantuntijan hyödyntämisestä haettiin myös vaikuttavuutta ja uskottavuutta ravitsemusneuvontaan. 

Valio Akatemia® − tietoa ohjelmasta 

Liikunta ja hyvä ravinto ovat merkittävä osa lasten ja nuorten hyvinvointia. Valion vuonna 2013 perustama Valio Akatemia® on alusta lähtien tukenut suomalaisten perheiden hyvinvointia ja auttanut tekemään lasten ja nuorten unelmista totta jakamalla raha-, ravitsemus-, tuote- ja tapahtumastipendejä. 

Stipendiä voivat hakea niin yksityiset henkilöt, joukkueet, seurat kuin vaikkapa koululuokat ja järjestöt. 

Stipendien myöntämisessä olennaista on se, että se auttaa saajaansa toteuttamaan harrastuksen kautta omia tavoitteitaan tai unelmiaan, olipa kyse omien taitojen kehittämistä, muille esimerkkinä toimimista tai vaikkapa haaveissa siintävän olympiamitalin tavoittelusta. 

Valio Akatemia® ohjelman kummiurheilijat Joel Pohjanpalo, Kerttu Niskanen, Topi Raitanen sekä Real Skifi -hiihtotubetusryhmä osallistuvat aktiivisesti Valio Akatemia® -ohjelman toimintaan. He osallistuvat muun muassa ohjelman tapahtumiin ja stipendiaattien valintaan. 

Stipendien saajat ja jakotilaisuudet 

Katso kaikki stipendien saajat ja tutustu ohjelmaan Valio Akatemian verkkosivuilta

Valio järjestää stipendien jakotilaisuuksia kautta Suomen. Median edustajat ovat tervetulleita paikalle. Ilmoittauduthan osoitteeseen [email protected]  

Valio Helsingin pääkonttori  21.11. klo 13 
Valio Joensuun tehdas  22.11. klo 15 
Valio Lapinlahden tehdas  23.11. klo 15 
Valio Jyväskylän tehdas  28.11. klo 15 
Valio Oulun tehdas  30.11. klo 15 
Valio Seinäjoen tehdas   1.12. klo 15 
Valio Riihimäen tehdas  5.12. klo 15 
Tampere, Scandic Tampere City  7.12. klo 15 
Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search