Siirry sisältöön

20.2.2024

Valio Akatemia® -ohjelman uusiksi kummeiksi joukko nuoria urheilulupauksia – Rosa Pohjolainen, Miro Little ja Lauren Hallaselkä kannustavat uskomaan itseensä

Valio Akatemia kuvituskuva

Valio Akatemia® on jo vuodesta 2013 tukenut suomalaisten lasten ja nuorten liikuntaa myöntämiensä stipendien kautta. Työtä vuosien varrella ovat Valion rinnalla olleet tekemässä monet maamme huippu-urheilijat. Nyt Valio Akatemia on valinnut juniorikummeikseen joukon nuoria tulevaisuuden lupauksia. Juniorikummit toimivat ohjelman kasvoina ja esikuvina sekä osallistuvat ohjelman toimintaan.

Alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen, koripalloilija Miro Little ja uimahyppääjä Lauren Hallaselkä ovat kaikki maamme huippu-urheilun tulevaisuuden lupauksia. Valio kutsui Valio Akatemia -ohjelman juniorikummeiksi nousevia urheilutähtiä, jotka monella tapaa toimivat lapsille ja nuorille esikuvina.  

– Meillä on ollut onni työskennellä vuosien varrella maamme urheilun ykkösnimien kanssa. Halusimme heidän rinnalleen mukaan nuoria, joiden ammattilaisuran huippu häämöttää vielä edessäpäin. Uskomme, että nämä nuoret lahjakkuudet toimivat inspiroivina esikuvina lapsille ja nuorille, Valio Akatemia -ohjelmasta vastaava Nina Wahlström sanoo.  

“Usko itseesi, aseta rohkeasti tavoitteita ja kohtaa haasteet positiivisella asenteella” 

Pohjolainen, Little ja Hallaselkä ovat lähdössä innoissaan mukaan Valio Akatemia -ohjelman toimintaan. Heidät tullaan näkemään monipuolisesti mukana ohjelman toiminnassa. 

– On hienoa päästä tekemään yhteistyötä yrityksen kanssa, jolle vastuullisuus on tärkeää ja joka kannustaa nuoria liikkumaan, Pohjolainen sanoo. 

–  Koko kummiuden idea ja tarkoitus on todella hieno. Samalla pääsen toimimaan esimerkkinä muille nuorille urheilijoille ja tuomaan esille omaa persoonallisuuttani urheilijana, Hallaselkä komppaa. 

Nuorten lupausten viesti lapsille ja nuorille on selkeä: 

– Haluan rohkaista kaikkia tavoittelemaan omia unelmiaan ja muistuttaa, että on ok uskaltaa unelmoida isosti. Matkalla kohti omia unelmia tulee varmasti ylä- ja alamäkiä, mutta kun pitää positiivisen mielen, kaikesta pääsee eteenpäin, Little muistuttaa.  

– Haluan olla 100-prosenttisesti oma itseni ja korostaa pitkäjänteistä harjoittelua ja epäonnistumisten yli pääsemistä. Esikuvana muistutan myös siitä, että kukaan ei ole täydellinen ja kaikki tekevät joskus virheitä. Parhain asia virheissä on, että niistä voi oppia, Hallaselkä tiivistää.  

Valio Akatemia -ohjelman vuoden 2025 stipendien haku käynnistyy 1.5.2024. Ohjelma edistää suomalaisten perheiden hyvinvointia ja auttaa tekemään lasten ja nuorten unelmista totta jakamalla raha-, ravitsemus-, tuote- ja tapahtumastipendejä. Valio Akatemia -ohjelman kummeina jatkavat Joel Pohjanpalo, Kerttu Niskanen, Topi Raitanen sekä Real Skifi. Tutustu tarkemmin Valio Akatemia -ohjelmaan https://www.valio.fi/valioakatemia/

Valio Akatemia -ohjelman uudet juniorikummit 

Rosa Pohjolainen 

Alppihiihto 

  • Debytoi aikuisten maailmancupissa vuonna 2019 Levillä 

  • Syöksylaskun nuorten MM-pronssimitalisti 2024 

"Urheilu-unelmani on menestyminen olympialaisissa sekä mahdollisimman pitkä ura maailman huipulla. Toivoisin myös voivani innostaa mahdollisimman monta nuorta liikkumaan sekä tavoittelemaan rohkeasti omia unelmiaan."

Miro Little 

Koripallo 

  • Pelaa Yhdysvalloissa yliopistosarja NCAA:ssa Baylor Bears -joukkuessa. 

  • Edustanut Suomen nuorisomaajoukkuetta ja Suomen koripallomaajoukkuetta, jossa debytoi 17-vuotiaana. 

"Haluan pelata ammattilaisena korkeimmalla mahdollisella tasolla, eli NBA:ssa."

Lauren Hallaselkä 

Uimahyppy 

  • Nuorten EM-hypyt 2018 Helsingissä olivat läpimurto kansainväliselle tasolle 

  • Harjoittelee ja opiskelee UCLA:n yliopistossa. Kisaa kansainvälisissä ja yliopistojen välisissä kilpailuissa. 

"Oma urheilu-unelmani on päästä Olympialaisiin. Toivon myös, kun joku päivä lopetan urheilun, etten jäisi katumaan mitään. Pystyisin olemaan ylpeä ja tyytyväinen omaan uraani."

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search