Siirry sisältöön

23.11.2021

Valio Akatemia® stipendiaatit vuodelle 2022 on valittu: tukea lasten ja nuorten liikunnalle yli 300 stipendillä

BlueDiamonds

Valio Akatemia® tukee jälleen lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia raha- ja ravitsemusstipendeillä. Stipendin vuodelle 2022 sai 339 kohdetta ja stipendien yhteenlaskettu arvo on noin 127 000 euroa. Lisäksi Valio Akatemia® jakaa 3000 euron suuruisen erikoisstipendin, jonka saaja julkistetaan Suomen Urheilugaalassa 13.1.

Valio Akatemia® stipendiä voivat hakea alle 18-vuotiaat yksilöurheilijat, joukkueet ja koululaisryhmät ympäri Suomea. Valio Akatemia® tukee liikuntaa ja urheilua monipuolisesti – ei vain kannuksensa ansainneita kilpailutavoitteet mielessä urheilevia, vaan kaikenlaista muutakin liikunnan iloa.

”Oleellista on, että liikunnan ilo kuuluu kaikille, ja sen vuoksi haluamme jakaa stipendejä monipuolisesti. Moniin lajeihin, yksilöille ja joukkueille, kaikkialle Suomeen”, Valion markkinointipäällikkö Nina Wahlström sanoo.

Stipendiaatteja olivat mukana valitsemassa Valio Akatemia® ohjelman kummit: jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi.

Jokainen nauttii liikunnasta omalla tavallaan

Liikunnan harrastamiseen liittyy erilaista tuen tarvetta: rahastipendeillä on hankittu esimerkiksi varusteita, mahdollistettu kisamatkoja ja maksettu valmentajien palkkioita. Ravitsemusstipendeillä tuetaan liikunnan harrastajien kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa. Valmennukset ja kurssit toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja urheiluravitsemuksen asiantuntijoiden kanssa.

”Liikuntaharrastuksilla on lasten ja nuorten elämässä suuri merkitys. Tuettujen lajien kirjo on valtava, koska tärkeintä on, että löytää juuri itselleen parhaan ja sopivimman tavan liikkua. Silloin liikuntaharrastuksesta tulee pysyvä osa arkea”, Nina Wahlström kertoo.

Tuettujen lajien joukossa oli sekä yksilö- että joukkuelajeja, talvi- ja kesäurheilua, sisä- ja ulkoliikuntaa ja myös kiinnostavia yhdistelmiä, kuten jääkiekkoa ja akrobatiavoimistelua yhdessä ja samassa hakemuksessa.

Valio Akatemia® täyttää pyöreitä

Kaikille vuoden 2022 stipendin saaneille on ilmoitettu valinnasta henkilökohtaisesti. Haku vuoden 2023 stipendeihin käynnistyy keväällä 2022. Kyseessä on jo kymmenes hakukierros, ja Valio Akatemia® ohjelma juhlii siis ensi vuonna kymmenvuotista taivaltaan. Stipendejä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue tai koululuokka.

 Katso stipendien saajat ja tutustu ohjelmaan.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon
Search