Siirry sisältöön

12.11.2019

Valio Akatemia® vuoden 2020 stipendiaatit on valittu: Valio jakaa yli 130 000 euroa lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen

ValioAkatemia2019

Valio Akatemia® jakaa 133 750 euron arvosta stipendejä lapsille ja nuorille liikuntaharrastusten tukemiseksi vuonna 2020. Valio Akatemia® on valinnut yhdessä ohjelman kummien kanssa yhteensä 308 nuorta stipendin saajaa. Kummeina ohjelmassa toimivat jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi.

Tänä vuonna Valio Akatemia® sai yhteensä 1820 stipendihakemusta liikuntaharrastuksissaan eri vaiheissa olevilta lapsilta, nuorilta ja ryhmiltä. Hakijoista valittiin 308 stipendin saajaa vuodelle 2020. Valinnoissa haluttiin tukea yhteisöllisyyttä, harrastusten mahdollistamista ja pitkäjänteisyyttä, ravitsemuksen kehittämistä sekä liikunnan iloa. 

– Hakemukset olivat jälleen kerran hyvin perusteltuja ja niistä välittyi upeasti se, kuinka erityisiä nuoria liikkujia Suomessa on. Haluamme valinnoissa huomioida sen, että tukea jaetaan mahdollisimman monipuolisesti: valtakunnallisesti, eri ikäisille, eri lajeille ja niin yksilöille kuin joukkueille ja kouluryhmillekin, projektipäällikkö Nina Wahlström Valiolta kertoo.

Ohjelman kummit, eli jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi, olivat mukana valitsemassa stipendiaatteja. Stipendejä jaetaan yksilöurheilijoille, joukkueille ja koululaisryhmille ympäri Suomea. Stipendin saaneiden joukossa on sekä kilpaurheilijoita että liikuntaharrastuksen vastikään aloittaneita lapsia ja nuoria.

Stipendeillä tuetaan eri lajeja tankovoimistelusta koululiikuntaan

Joka vuosi uusien lajien harrastajia löytää Valio Akatemia® stipendihaun. Nyt valittujen stipendiaattien joukossa oli perinteisten suosikkilajien lisäksi myös esimerkiksi tankovoimistelun ja nykyaikaisen viisiottelun edustajat. Tänä vuonna myönnettiin myös useampi stipendi koululiikunnan tukemiseksi.

– Lajinäkökulmasta stipendiaatteja on valittu laajasti, sillä haluamme tukea monenlaista liikuntaa. Meille on tärkeää kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan tavalla, joka on juuri heille itselleen paras ja sopivin, Wahlström sanoo.

Valio Akatemia® jakaa vuodelle 2020 308 raha-, tuote- ja ravitsemusstipendiä. Raha- ja tuotestipendejä käytetään muun muassa harrastusmaksuihin, tilavuokrien maksamiseen, valmentajien palkkioihin, kausimaksuihin, kisamatkoihin ja varustehankintoihin. Ravitsemusstipendeillä taas tuetaan urheilijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa. Valmennukset ja kurssit toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa.

Vuoden 2020 Valio Akatemia® stipendit jaetaan marras-joulukuussa 2019 erillisissä tilaisuuksissa:

Tiistai 12.11. kello 15:00, Meijeritie 6, Helsinki

Torstai 14.11. kello 14:00, Meijerintie 6, Riihimäki

Tiistai 19.11. kello 14:00, Laukaantie 9, Jyväskylä

Keskiviikko 20.11. kello 14:00, Vihiojantie 3, Tampere

Torstai 21.11. kello 14:00, Osmankatu 2, Seinäjoki

Tiistai 26.11. kello 14:00, Meijerintie 1, Joensuu

Keskiviikko 27.11. kello 14:00, Tehtaantie 5, Lapinlahti

Tiistai 3.12. kello 14:00, Kangaskontiontie 2, Oulu

Kaikille vuoden 2020 stipendin saaneille on ilmoitettu valinnasta henkilökohtaisesti. Haku vuoden 2021 stipendeihin käynnistyy keväällä 2020. Stipendejä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue tai koululuokka.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search