Siirry sisältöön

14.1.2021

Valio Akatemia® vuoden 2021 stipendiaatit on valittu: yli 300 stipendiä lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin

VihdinSalisudet

Valio Akatemia® jakaa yhteensä 130 050 eurolla stipendejä lapsille ja nuorille liikuntaharrastusten tukemiseksi vuonna 2021. Valio Akatemia® on valinnut yhdessä ohjelman kummien kanssa yhteensä 335 nuorta stipendin saajaa. Kummeina ohjelmassa toimivat jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi. Lisäksi Valio Akatemia® on myöntänyt 3000 euron erikoisstipendin, joka luovutetaan Urheilugaalassa 14.1. Vihdin Salisudet -salibandyseuran joukkueelle. 

Valio Akatemia® sai yhteensä lähes 2000 hakemusta, joiden joukosta valittiin 335 stipendiaattia ja erikoisstipendin saaja. Stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikunnasta innostuneet yksilöurheilijat, joukkueet ja koululaisryhmät ympäri Suomea. Valio Akatemia® tukee harrastuksen ja liikunnan aloittamista tai jatkamista mutta myös jo menestystä saaneita ja pitkäjänteisesti urheilevia nuoria. 

”Liikunnalla ja urheilulla on lasten ja nuorten elämässä iso merkitys. Haluamme tukea liikuntaharrastuksia monipuolisesti: stipendien saajat edustavat kaikkia Suomen alueita, he ovat eri ikäisiä ja lajikirjo on valtava: yksilölajeista joukkuelajeihin, yksittäisiä hakijoita, joukkueita ja kouluryhmiäkin,” Valion markkinointipäällikkö Nina Wahlström sanoo. 

Ohjelman kummit, eli jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi, olivat mukana valitsemassa stipendiaatteja. Stipendin saaneiden joukossa on sekä kilpaurheilijoita että liikuntaharrastuksen vastikään aloittaneita lapsia ja nuoria. 

Lajikirjoa riittää trikkauksesta trialiin 

Joka vuosi uusien lajien harrastajia löytää Valio Akatemia® stipendihaun. Nyt valittujen stipendiaattien joukossa oli perinteisten suosikkilajien lisäksi myös esimerkiksi trikkauksen ja trialin harrastajat. Liikuntaan yhdistyy myös taidetta, ja stipendein tuettiin esimerkiksi lasten tanssillista teatteria ja klassista balettia. 

”Meille on tärkeää kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan tavalla, joka on juuri heille itselleen paras ja sopivin. Tärkeintä on ilo ja halu liikkua,” Wahlström sanoo. 

Valio Akatemia® jakaa vuodelle 2021 336 raha-, tuote- ja ravitsemusstipendiä. Raha- ja tuotestipendejä käytetään muun muassa harrastusmaksuihin, tilavuokrien maksamiseen, valmentajien palkkioihin, kausimaksuihin, kisamatkoihin ja varustehankintoihin.  

Ravitsemusstipendeillä taas tuetaan urheilijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa. Valmennukset ja kurssit toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa. 

Erikoisstipendillä varmistettiin harrastustoiminta lähellä lapsia 

Valio Akatemia® myöntää vuosittain erikoisstipendin, joka jaetaan suomalaisen urheilun kärkitapahtumassa Urheilugaalassa 14.1. Stipendin saajan tulee esimerkillisesti edistää lasten ja nuorten liikuntaa, hyvinvointia ja kehittymistä. Toiminnan tulee edustaa liikunnan iloa, yhteisöllisyyttä, pieniä ja suuria onnistumisia, motivoituneita ja innostuneita lapsia, nuoria ja toiminnassa mukana olevia aikuisia. Toiminnan tulee olla pitkäjänteistä sekä osoittaa edelläkävijyyttä. 

”Valitsimme stipendin saajaksi salibandyseura Vihdin Salisusien C1-poikien eli 2005 syntyneiden salibandyjoukkueen. Joukkue oli vuosi sitten haastavassa tilanteessa pelaajien siirryttyä naapurikuntien seuroihin ja valmennustiimin hajottua. Määrätietoisella yhteistyöllä uusi valmentaja ja pelaajat mahdollistivat toiminnan jatkumisen kotikunnassa, tutussa seurassa ja kavereiden kanssa. Osoitus onnistumisesta oli joukkueen nousu seuran historian ensimmäisenä juniorijoukkueena ykkösdivisioonaan tänä syksynä”, Nina Wahlström kertoo. 

Erikoisstipendi on suuruudeltaan 3000 euroa, ja joukkue aikoo käyttää sen mahdollistamaan tavoitteellisen salibandyharrastuksen jatkamisen Vihdissä.

Stipendiaatit ja Valio Akatemia® ohjelma 

Kaikille vuoden 2021 stipendin saaneille on ilmoitettu valinnasta henkilökohtaisesti. Haku vuoden 2022 stipendeihin käynnistyy kesällä 2021. Stipendejä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue tai koululuokka. 

 Katso stipendien saajat ja tutustu ohjelmaan. https://www.valio.fi/valioakatemia/  

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search