Siirry sisältöön

24.1.2024

Valio aloittaa muutosneuvottelut

Valio pääkonttori

Valio aloittaa 30.1.2024 muutosneuvottelut, jotka koskevat Valion Suomen pääkonttoritoimintoja sekä tuotantoa tukevia teknisiä palveluita, kunnossapitoa ja tehdaspalveluja. Neuvottelujen piirissä on yhteensä 1 170 henkilöä.

Muutosneuvotteluissa käsitellään mahdollisia työsuhteen irtisanomisia sekä työsuhteen ehtojen olennaisia muutoksia, kuten muutoksia toimenkuvissa ja työtehtävien sisällössä. Mahdolliset henkilöstövähennykset kohdistuvat enintään 130 henkilöön, ja suunnitellut työsuhteen ehtojen olennaiset muutokset enintään 135 henkilöön. Valio työllistää yhteensä noin 4 300 henkilöä, joista 3 700 työskentelee Suomessa. 

Neuvotteluiden perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset, toiminnan uudelleenjärjestelystä johtuvat syyt.

Yleinen globaali taloustilanne on tällä hetkellä heikko ja se heijastuu myös Valion liiketoimintaan.

”Toimintaympäristö on jo pidempään ollut meille erittäin haastava. Muutosneuvottelujen taustalla on useampia asioita: Valion oman toiminnan kustannusten kasvu, kuluttajatuotteiden kysynnän heikentyminen ja teollisuustuotteiden maailmanmarkkinahintojen lasku. Tämä kaikki on haastanut kannattavuuttamme. Valitettavasti joudumme käynnistämään näistä syistä muutosneuvottelut”, sanoo People, Strategy and Innovations -toiminnosta vastaava johtaja Marianne Tammela.

Noin 3 400 maitotilaa omistaa Valion osuuskuntien kautta, ja Valio maksaa liiketoimintansa tuotot tiloille.

 ”Kannattavan liiketoiminnan avulla varmistamme omistajiemme eli maitotilojen elinvoimaisuuden ja turvaamme suomalaisen ruoantuotannon jatkuvuutta. Sen myötä pystymme pitkällä tähtäimellä myös työllistämään ja luomaan toimeentuloa ympäri Suomen”, Tammela sanoo.

Muutosneuvottelujen arvioidaan kestävän kuusi viikkoa.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon
Search