Siirry sisältöön

26.4.2022

Valio myy Venäjän toiminnot

Valio on saanut päätökseen neuvottelut Venäjän toimintojensa myymisestä. Valio myy toiminnot Velkom Groupille. Kauppa toteutuu välittömästi.

Valio Venäjän henkilöstö siirtyy kaupan myötä Velkom Groupille. Osapuolet ovat päättäneet olla julkistamatta kauppasummaa.

Valion toiminta Venäjällä on kaupan toteuduttua nyt loppunut.

Kauppa sisältää Valion Venäjän toiminnot ja sulatejuustotehtaan Ershovossa. Venäjällä myytävä ja valmistettava Viola® sulatejuustotuotemerkki kuuluu myös kauppaan, eli uusi omistaja voi halutessaan jatkaa Viola® sulatejuustojen valmistusta ja myyntiä Venäjällä.

Valio brändi tulee näkymään Venäjällä vielä jonkin aikaa kaupoissa, kunnes pakkausmateriaalit on käytetty loppuun ja säilyvyysajat päättyneet. Ostajan tulee lopettaa kauppaan kuulumattomien, Venäjällä myytävien brändien käyttö vuoden loppuun asti ulottuvan siirtymäajan puitteissa.

Suomessa myytävien, Valion Suomessa valmistamien Valio Viola® tuorejuustojen tuotemerkkioikeudet eivät kuulu kauppaan.

Venäjän liikevaihto vuonna 2020 oli 87 miljoonaa euroa ja muodosti noin 5 prosenttia Valion globaalista noin 1,8 miljardin euron liikevaihdosta. Valio päätti 7.3.2022 luopua toiminnoistaan Venäjällä. Kaupan myötä Valio vetäytyy kaikesta toiminnasta Venäjällä välittömästi.

Valiolla on vientiä noin 60 maahan ympäri maailman. Valion ulkomaantoimintojen ja viennin kokonaisarvo on noin 750 miljoonaa euroa vuosittain eli noin 40 % Valion kokonaisliikevaihdosta.

”Venäjän hyökkäys Ukrainaan teki toimintamme jatkamisesta Venäjällä mahdotonta niin eettisesti kuin liiketoiminnan kannalta. Venäjältä poistuminen tässä tilanteessa on osoittautunut vaikeaksi Venäjän alati muuttuvan paikallisen lainsäädännön ja molemminpuolisten pakotteiden vuoksi. Olemme etsineet ratkaisuja ja sopivaa ostajaa koko kevään ajan. Kaupan myötä saamme tämän prosessin päätökseen ja toimintamme Venäjällä loppuu”, sanoo Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme.

Tarjolla olevista kiinnostuneista ostajista sopivimmaksi valikoitui venäläinen elintarvikkeiden valmistaja Velkom Group.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search