Siirry sisältöön

22.11.2021

Valio nostaa nuorten äänen esiin – Mmiisas ja MIELI ry:n virtuaalivaikuttaja Myrsky Valion IG Livessä 22.11. Klo 15

Mmiisas ja Myrsky

Valio haluaa nostaa esiin poikkeusaikana ahtaalle joutuneita nuoria antamalla suositun IG-tilinsä kautta äänen MIELI Suomen Mielenterveys ry:n virtuaalivaikuttaja Myrskylle. Myrsky antaa kasvot nuorten mielentilalle, jota koronaviruspandemia on koetellut. Myrskyn äänen taustalla Instgram-livessä on yli 1700 15–30-vuotiaan nuoren näkemykset, jotka kerättiin mm. MIELI ry:n alustalla toteutetulla kyselyllä. Myrsky sukeltaa leivonnan maailmaan yhdessä vaikuttajasuosikki Mmiisaksen kanssa Valion IG-livessä 22.11. klo 15, ja samalla puhutaan nuorten henkisestä hyvinvoinnista.

”Nuorten mielentilasta puhuminen on tärkeää ja se ansaitsee mahdollisimman paljon näkyvyyttä siellä, missä nuoret itse ovat läsnä. Haluamme osoittaa, että kuulemme nuorten äänen ja pyrimme osaltamme helpottamaan nuorten kokemia paineita. Puhumme yhteisöllisyyden puolesta ja toivomme, että voimme yhdessä tarjota jokaiselle läsnä olevalle mukavan hetken marraskuun harmauden keskellä”, Valion sisältöpäällikkö Essi Bly kertoo.

Leipoja tekee aina hyvää

Pandemia-aika on saanut monet ruoanlaiton ja leivonnan ensikertalaiset tarttumaan kauhaan ja kattilaan taitotasosta riippumatta. Uuden oivaltamisen ja oppimisen ohella pandemia-aika on koetellut nuoria enemmän ja kovemmin kuin koskaan aikaisemmin. Yleinen mieliala MIELI ry:n alustalla toteutettuun kyselyyn vastanneiden kesken tasapainotteli iloisen ja “siltä väliltä” tuntevan välillä. Mukaan mahtui myös vajaa 15 % mielensä alakuloiseksi tuntevaa nuorta.

Valio uskoo, että leipoja tekee aina hyvää, mutta miten nuoret kokevat asian? Kyselyyn vastanneiden nuorten keskuudessa oltiin lähes yhtä mieltä siitä, että leipomalla on mahdollista ilahduttaa niin itseään kuin muita. Vastanneista 83 prosenttia kokee, että heille toisi hyvää mieltä, jos ystävä tai läheinen olisi leiponut heille, ja 80 % vastanneista on leiponut tai voisi leipoa ilahduttaakseen jotakuta.

Kyselyssä selvitettiin myös, voiko nuorten mielestä leipominen parantaa heidän mielialaansa edes hetkellisesti. Yli 56 prosenttia vastanneista koki, että leipominen voi parantaa omaa mielialaa paljonkin. Leipomisessa hyvää mieltä voi kokea monista asioista. Kyselyyn vastanneista nuorista yli 20 prosenttia koki leipomisvaiheen tuottavan eniten hyvää mieltä. Valmis lopputulos sekä itse tekemisen tuoma onnistumisen tunne taas miellyttivät kumpikin yli kolmannesta vastaajista. Kokemuksen jakaminen ilahdutti reilua kymmentä prosenttia.

Haluatko sinäkin viettää hetken leipoen Myrskyn ja Mmiisaksen kanssa? Nähdään Valion Instagramissa @valiofi -tilillä klo 15!

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon
Search