Siirry sisältöön

26.10.2022

Valio osallistuu Astetta alemmas -energiansäästökampanjaan

Astetta_alemmas_kuva

”Astetta alemmas” on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja. Se tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen niin kotona, työssä kuin liikenteessäkin. Kampanjan tavoitteena on saada vähintään 75 prosenttia suomalaisista säästämään energiaa. Pidemmän aikavälin tavoite on pysyvästi alhaisempi energiankulutus ja sähkön kulutushuippujen madaltaminen. Me kaikki voimme vaikuttaa omalla toiminnallamme tavoitteen toteutumiseen.

Kampanjassa on tähän mennessä mukana 720 yritystä ja työyhteisöä (25.10.2022).

Valion Astetta alemmas -teot

"Olemme käynnistäneet Valiolla kampanjan, jolla pienennämme tilojemme lämpötiloja ja ilmanvaihdon energiankulutusta. Isoimmalla tehtaallamme, Lapinlahdella, olemme ottaneet käyttöön savukaasujen lämmöntalteenottojärjestelmän, jolla vähennämme lämmönkäyttöä yli 20 000 MWh vuodessa.

Teemme toimipaikoillamme tänä vuonna sähköä säästäviä valaistusuudistuksia ja useita kymmeniä muita energiasäästöhankkeita. Olemme tehneet energiatehokkuustyötä Valiolla pitkään: vuosien 2017–2021 aikana olemme raportoineet 150 energiasäästötoimenpidettä Motivalle. Tänä vuonna olemme onnistuneet jo vähentämään Valion kokonaisenergian kulutusta noin 3 % edelliseen vuoteen verrattuna. Kannustamme edelleen henkilöstöämme löytämään uusia energiansäästökeinoja."

Mitä voin itse tehdä arjessani fiksummin?

Astetta alemmas -sivustolta löydät konkreettisia energiatekoja ja hyviä energiansäästövinkkejä, joita voi pienellä vaivalla toteuttaa päivittäin omassa arjessasi.

Entäpä työpaikalla? Napsauta ainakin päivän päätteeksi virrat pois tietokoneesta ja sammuta valot lähtiessäsi. 

Olethan myös huomannut, että Valio.fi:ssä on tukku uusia ja herkullisia mikroruokareseptejä, joilla pystyt vähentämään uunin käyttöä ja kokkaamaan energiatehokkaasti. Tutustu mikroruokaresepteihin ja testaa niitä tästä!

Entä onko joulumenu teillä kotona jo mietinnässä? Valion resepteistä löydät tänä vuonna myös uunioptimoidut ohjeet jouluruokien loihtimiseen.  

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon
Search