Siirry sisältöön

9.4.2024

Valio suunnittelee mehujen ja kasvipohjaisten välipala- ja ruoanlaittotuotteiden siirtoa Riihimäen tehtaalle – Helsingin ja Turun tehtailla alkavat muutosneuvottelut

Valio suunnittelee mehujen ja marjakeittojen sekä kasvipohjaisten välipala- ja ruoanlaittotuotteiden tuotannon siirtoa Helsingin ja Turun tehtailta Riihimäelle. Toteutuessaan suunnitelma tarkoittaisi Helsingin ja Turun tehtaiden sulkemista. Tuotannon suunnitellulla siirrolla Valio tavoittelee tuotannon tehokkuuden ja kannattavuuden parantamista. Riihimäen moderni tuotantoinfra ja kasvipohjaisten tuotteiden valmistusosaaminen loisivat uusia mahdollisuuksia myös siirtyvän tuotteiston kehittämiseen.

Valion Pitäjänmäen mehutehtaalla Helsingissä valmistetaan mehuja, marjakeittoja ja glögiä. Turun tehtaalla valmistetaan kasvipohjaisia ruoanlaitto- ja välipalatuotteita. Valio aloittaa näillä tehtailla nyt tuotannon suunniteltua siirtoa käsittelevät muutosneuvottelut. Mehutehtaalla neuvotteluiden piirissä on 66 henkilöä ja Turussa 26 henkilöä eli tehtaiden koko henkilöstö. Mahdolliset henkilöstövähennykset kohdistuvat enintään 92 henkilöön. Neuvottelujen perusteina ovat tuotannolliset ja taloudelliset sekä toiminnan uudelleenjärjestelystä johtuvat syyt. Tehtaiden mahdollinen sulkeminen tapahtuisi tämän hetken suunnitelman mukaan aikaisintaan vuoden 2026 alkupuolella.

”Tuotannon suunnitellulla siirrolla tavoittelemme tuotannon tehokkuuden ja kannattavuuden parantamista. Riihimäen tehtaalla on modernin tuotantokoneiston lisäksi otettu erinomaisesti huomioon esimerkiksi ympäristöystävällisyys sekä energia- ja vesitehokkuus. Valio on kehittänyt Riihimäen tehtaan kasvipohjaisten tuotteiden osaamista viime vuosina vahvasti”, sanoo Valion tuotannosta ja logistiikasta vastaava johtaja Juha Penttilä.

Valio työllistää yhteensä noin 4 300 henkilöä, joista 3 700 työskentelee Suomessa. Noin 3 400 suomalaista maitotilaa omistaa Valion osuuskuntien kautta.

”Kannattavan liiketoiminnan avulla varmistamme omistajiemme eli maitotilojen elinvoimaisuuden ja turvaamme kotimaisen ruoantuotannon jatkuvuutta. Sen myötä pystymme pitkällä tähtäimellä myös työllistämään ja luomaan toimeentuloa ympäri Suomen”, Penttilä jatkaa.

”Henkilöstö molemmilla tehtailla on tehnyt hyvää työtä. Muutosneuvottelut, joissa käsitellään henkilöstövähennyksiä ovat aina ikävä asia, ja haluamme hoitaa asian ihmisten näkökulmasta niin hyvin kuin mahdollista.”

Valio osti Turun tehtaan tuotannon viime syksynä norjalaiselta Kavlilta, ja työntekijät siirtyivät kaupassa Valion työntekijöiksi.

Riihimäen toimipaikalla työskentelee noin 430 henkilöä. Riihimäen tehdasalueella on useampi tehdasrakennus ja tuotantolinja. Valio valmistaa Riihimäellä sekä maitopohjaisia tuotteita – maitoa, kermaa, piimää ja jogurtteja – että kasvipohjaisia Oddlygood®-välipalatuotteita.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search