Siirry sisältöön

28.4.2021

Valio tukee nuorten aikuisten ruoanlaittotaitoja – YouTubeen uusi sisältösarja Fight for Joy

Fight for joy

Ruoanlaitto ja leipominen ovat tärkeä osa itsensä ilmaisua, sosiaalisten suhteiden ylläpitoa ja omien arvojen mukaisten valintojen tekemistä. Etenkin nuorissa aikuisissa korostuu uteliaisuus ja innostus uuden kokeiluun. Valio aloittaa YouTube –kanavallaan Fight for Joy –nimisen sisältösarjan, jossa laitetaan ruokaa ja jutellaan ruokaan liittyvistä ilmiöistä some-vaikuttajien johdolla. Sarjan ensimmäinen jakso julkaistaan 28.4. klo 9.00.

Valio aloittaa uuden YouTube-sisältösarjan, jossa käsitellään nuorille aikuisille kiinnostavia, ruokaan liittyviä asioita – ja tietenkin laitetaan ruokaa ja leivotaan! Ensisijaisena kohdeyleisönä uudelleen lanseeraukselle ovat Z-sukupolven edustajat eli vuoden 1996 jälkeen syntyneet. Valio haluaa auttaa ja kannustaa poikkeusaikana ahtaalle joutuneita nuoria, joiden arkiruokailu muuttui: opiskelijaruokalat sulkivat ovensa ja ruoka täytyi laittaa itse. Muutos on ollut monelle vasta kotoa muuttaneelle valtava.

”Kulunut vuosi on saanut monet ruoanlaiton ja leivonnan ensikertalaiset tarttumaan kauhaan ja kattilaan, taitotasosta riippumatta. Meillä on pitkät perinteet suomalaisten keittiössä, mutta nuorten aikuisten kanssa emme ole vielä ihan tuttuja. Haluamme helpottaa nuorten jokapäiväistä arkea ja tarjota helppoja, huokeita ratkaisuja. Heidän kohdallaan se tarkoittaa olemista läsnä niissä kanavissa, joissa hekin ovat”, sanoo Valion markkinointipäällikkö Marianne Manninen.

YouTube on nuorten aikuisten keskuudessa aktiivisessa käytössä niin viihtymiseen kuin uusien taitojen omaksumiseen. Z-sukupolvelle YouTubessa korostuvat helppous, hauskuus sekä yhteydenpito muiden kanssa.

Fight for Joy kutsuu kokkailun iloihin

”Hyvää mieltä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan eikä muutama neuvo keittiön puolellakaan olisi pahitteeksi. Ideat, inspiraatio ja into alkavat olla koetuksella. Haluamme tukea nuorten ruoanlaittotaitoja, koska näemme ne tärkeänä osana itsensä ilmaisua ja sosiaalisia suhteita. Tähän lähtökohtaan tartuimme ja niin syntyi Fight for joy”, Valion some- ja vaikuttajaviestinnän asiantuntija Essi Bly kertoo.

Fight for joy on Valion uusi YouTube -sisältösarja, joka korostaa jokaista omana itsenään ja puhuu yhteisöllisyyden puolesta. Muistuttaa iloisista hetkistä yhdessä ruoan parissa ja opettaa upottamaan kädet rohkeasti taikinaan. Tärkeintä ei ole onnistua täydellisesti, vaan uskaltaa yrittää. Fight for joy vastaa erilaisiin tarpeisiin leivonnan ja ruoan valmistuksen saralla: se inspiroi, antaa uutta tietoa, viihdyttää sekä osoittaa kuinka kuka tahansa voi onnistua keittiössä. Tässä yhteydessä sana ’Fight’ on ehdottoman positiivinen asia ja iloisuus elämänasenne.

Sarjassa nähdään joukko nuorille aikuisille tuttuja sosiaalisen median vaikuttajia: Suomen vaikutusvaltaisimpana somevaikuttajana palkittu Mmiisas, laulaja-lauluntekijä ja vuoden 2021 UMK finalisti Ilta sekä Suomen seuratuimpiin lukeutuva tubettaja Lakko.

Lisätietoja

Oletko valmis kokkaamaan? Fight for Joy ensimmäinen jakso julkaistaan Valion YouTube-kanavalla 28.4. klo 9.

Kiinnostavatko helposti lähestyttävät arkiruokareseptit? Tutustu esimerkiksi “Kympillä kulinarismia”-resepteihimme ja lue samalla lisää Fight for Joysta

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search