Siirry sisältöön

8.11.2018

Valion kiireetön bussivuoro kulkee halki Suomen ja vie nuoret jouluksi kotiin

Matkalippu

Jouluna kaikkien pitäisi päästä kotiin rakkaiden luokse ja yhteiseen pöytään. Valion joulubussi kulkee lauantaina 22.12. Helsingistä Rovaniemelle ja etsii nyt matkaansa nuoria aikuisia, jotka asuvat kaukana kotoa esimerkiksi opintojen takia. Linja-auto vie porukan perille, mutta yhtä olennaista on leppoisa matkanteko ja kiireetön, jouluinen yhdessäolo. Siksi express-bussivuoro vaihtuu slowness-linjaksi: matkan varrella pysähdytään syömään yhdessä ja poimitaan kyytiin uusia matkustajia. Bussissa tunnelmaa luo Radio Suomipopilta tuttu Tinni Wikström.

Valion joulubussi starttaa Helsingin keskustasta lauantaiaamuna 22.12. Bussi reissaa Tampereen, Jyväskylän ja Oulun kautta kohti joulupukin kotikaupunkia Rovaniemeä ja ottaa matkan varrelta kyytiin uusia matkustajia. Pysähdyspaikoilla syödään yhdessä, ja mukaan pöytään pääsevät myös matkalaisia vastaan tulleet sukulaiset ja ystävät. Viimeiset matkustajat saapuvat Rovaniemelle myöhään illalla.

– Viime jouluna suomalaiset osoittivat sydämellisyytensä avaamalla kotiensa ovet uusille tutuille. Yli 100 seuruetta kutsui tuntemattoman ihmisen omaan joulunviettoonsa Valion joulupöytäpalvelussa. Lämpö ja ennakkoluulottomuus huokuivat viesteistä, joissa ihmiset pyysivät toisiaan glögille, joululeffaan tai joulupäivän rääppiäisiin. Suomalaisten maine on ehkä turhan juro, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Ann-Mari Hämäläinen ideasta, jolla haluttiin vähentää yksinäisyyttä.

– Tänä jouluna haluamme jatkaa hyvän mielen levittämistä ja tuoda ihmisiä yhteen yllättävällä tavalla. Yhdessä syöminen ja uusien ihmisten kohtaaminen bussin penkissä ovat toivottavasti matkan paras anti, Hämäläinen sanoo.

Uskallatko istua viereen?

Bussissa suomalainen istahtaa useimmiten omaan rauhaansa. Tässä linja-autossa on kuitenkin luvassa toisenlaista tunnelmaa, sillä tarkoitus on viettää aikaa yhdessä muiden matkustajien kanssa. Matkatunnelmasta huolehtii Tinni Wikström, joka on tuttu muun muassa Radio Suomipopin iltapäivistä. Saattaa olla, että matkan varrelta mukaan hyppää myös yllätysvieras. Joulubussin matkaa voi seurata Valion Instagramissa, ja seuraajat pääsevät vaikuttamaan siihen, mitä bussissa tapahtuu matkan aikana.

– Erittäin kivaa päästä viemään jengiä jouluksi kotiin. Yhdessä matkustamisessa on tunnelmaa, ja joulunvietosta nauttimisen voi aloittaa jo matkalla, bussiin mukaan hyppäävä Tinni Wikström fiilistelee.

Joulubussi on tarkoitettu nuorille aikuisille (18−30 v.), jotka haluavat päästä läheistensä luokse joulun viettoon. Osallistuminen on maksutonta. Mukaan ilmoittaudutaan osoitteessa www.valio.fi/jouluksikotiin, ja sen jälkeen Valio valitsee osallistujat. Olemme kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä mahdollisimman pian ilmoittautumisen jälkeen.

Tutustu joulubussiin tarkemmin tästä:

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search