Siirry sisältöön

19.3.2024

Valion muutosneuvottelut päättyivät

Valio pääkonttori

Valion 30.1.2024 alkaneet muutosneuvottelut ovat päättyneet. Muutosneuvottelut koskivat Valion pääkonttoritoimintoja sekä tuotantoa tukevia teknisiä palveluja, kunnossapitoa ja tehdaspalveluja. Näitä tehtäviä hoidetaan hajautetusti ympäri Suomen.

Neuvottelujen piirissä oli yhteensä 1 170 henkilöä. Muutosneuvottelujen tuloksena henkilöstövähennykset kohdistuivat 89 henkilöön ja työsuhteen ehtojen olennaiset muutokset 114 henkilöön. Alun perin arvioitiin, että henkilöstövähennykset kohdistuvat enintään 130 henkilöön, ja suunnitellut työsuhteen ehtojen olennaiset muutokset, kuten muutokset toimenkuvissa ja työtehtävien sisällössä, enintään 135 henkilöön. Valio työllistää yhteensä noin 4 300 henkilöä, joista
3 700 työskentelee Suomessa. 

Yleinen globaali taloustilanne on tällä hetkellä heikko, ja se heijastuu myös Valion liiketoimintaan. Neuvottelujen perusteena olivat tuotannolliset ja taloudelliset, toiminnan uudelleenjärjestelystä johtuvat syyt.

 ”Kannattavan liiketoiminnan avulla varmistamme omistajiemme eli maitotilojen elinvoimaisuuden ja turvaamme suomalaisen ruoantuotannon jatkuvuutta. Sen myötä pystymme pitkällä tähtäimellä myös työllistämään ja luomaan toimeentuloa ympäri Suomen. Tuemme irtisanottavia henkilöitä uudelleen työllistymisessä”, People, Strategy and Innovations -toiminnosta vastaava johtaja Marianne Tammela kertoo.

Noin 3 400 suomalaista maitotilaa omistaa Valion osuuskuntien kautta, ja Valio maksaa liiketoimintansa tuotot tiloille.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search