Siirry sisältöön

16.4.2020

Valion pääkonttoritoimintojen yhteistoimintaneuvottelut päätökseen

Valio on saanut päätökseen yhteistoimintaneuvottelut pääkonttoritoimintojen henkilöstön määräaikaisiin lomautuksiin liittyen. Neuvotteluiden piirissä oli yhteensä noin 580 henkilöä.

Lomautukset toteutetaan eri toiminnoissa ja tehtävissä eri aikoihin, huomioiden tämänhetkinen työtilanne ja tuleville kuukausille arvioitu työmäärä. Lomautusten kesto vaihtelee työtehtävästä riippuen, ja niitä voidaan toteuttaa myös osa-aikaisesti.

”Koronaviruspandemian aiheuttama tilanne on haastava monella tavoin. Pyrimme tukemaan henkilöstön jaksamista ja terveenä pysymistä tulevien kuukausien aikana. Lomautuksen laajuus ja kesto vaihtelevat toiminnoittain, ja osa lomautuksista toteutetaan osa-aikaisina. Koronaviruspandemian kehittymistä ja kestoa on edelleen vaikea arvioida, mutta näillä määräaikaisilla lomautuksilla pyrimme sopeuttamaan toimintaamme mahdollisimman joustavasti”, kuvaa HR-toiminnoista Valion johtoryhmässä vastaava johtaja Teresa Laimio tilannetta.

Lomautusten kesto on enintään 90 päivää per henkilö vuoden 2020 aikana. Lomautusten ulkopuolelle jäävät operatiivisen toiminnan kannalta kriittiset tehtävät. Pääkonttoritoimintojen lomautuksilla ei ole myöskään vaikutusta Valion tehtaiden toimintaan ja tuotteiden toimituksiin Suomessa, ja kaikki 12 tehdastamme Helsingistä Ouluun pyörivät normaalisti.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search