Siirry sisältöön

3.4.2023

Valion ravitsemussitoumukset: vähemmän sokeria, enemmän Sydänmerkki-reseptejä

Lautasmalli Pinaattiletut

Valio on tehnyt vuosille 2023-24 kolme uutta ravitsemussitoumusta, jotka auttavat suomalaisia suositusten mukaisessa ruokailussa. Valio vähentää lisättyä sokeria osasta mehujen, marjakeittojen ja glögijuomien valikoimaansa ja kehittää uusia Sydänmerkki-kriteerien mukaisia reseptejä kotikeittiöön.

”Suomalaiset ravitsemussuositukset ohjeistavat lisätyn sokerin saanniksi enintään 10 % kokonaisenergiasta. Lisätyn sokerin vähentämisellä tuotteistamme tuemme suosituksen toteutumista kaikenikäisten keskuudessa, sillä käyttäjäkunta on laaja lapsesta vaariin”, Valion tutkimuspäällikkö Anne-Mari Ottelin sanoo.

Näin Valio on sitoutunut vähentämään sokeria:

  • Vähennämme 10-15 % lisätystä sokerista 40 %:sta Gefilus® mehujen ja marjakeittojen tuotevalikoimaa vuoden 2023 loppuun mennessä.
  • Vähennämme 5-10 % lisätystä sokerista perinteisistä, sokeroiduista Valio marjakeitoista ja sokeroiduista Valio Hedelmätarha® -mehuista sekä glögijuomista vuoden 2024 loppuun mennessä.

Herkullista kotiruokaa Sydänmerkin kriteereillä

Kolmantena ravitsemussitoumuksena vuosille 2023-24 Valio kehittää 10 uutta Sydänmerkki-reseptiä kotikeittiöön. Tämä tarkoittaa, että rasvan määrään ja laatuun sekä suolan määrään on kiinnitetty huomiota.

”Sydänmerkki on monelle tuttu elintarvikepaketin kyljestä tai ravintolan listasta. Se on helposti ymmärrettävä viesti siitä, että kyseessä on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Nyt tuomme tutun merkin resepteihimme kotikeittiöön, jossa koko perhe syö suuren osan aterioistaan”, Ottelin sanoo.

Uusi sitoumus tuo Valion reseptipalveluun ensimmäistä kertaa selkeästi Sydänmerkillä merkittyjä, maukkaita reseptivaihtoehtoja kotikokkaajille. Samalla reseptit vastaavat ajankohtaisiin, kiinnostaviin maku- ja ruoanlaittotrendeihin. Valio on jo aiemmissa ravitsemussitoumuksissaan lisännyt Sydänmerkki-reseptien määrää ammattikeittiöille tarkoitetuissa resepteissään.

Tutustu ravitsemussitoumuksiin tarkemmin Sitoumus2050-verkkopalvelussa. Palvelussa organisaatiot, yritykset ja yksityiset henkilöt voivat antaa kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksia. Ravitsemussitoumus on toimintamalli, auttaa ja kannustaa ruoka-alan toimijoita sekä sidosryhmiä parantamaan ruokavalion ravitsemuksellista laatua sekä edistämään ravitsemusvastuullisia toimintatapoja.​ Valtioneuvoston kanslian johtama kestävän kehityksen toimikunta ja pääsihteeristö seuraavat sitoumuksia ja niiden edistymistä.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon
Search