Siirry sisältöön

13.11.2018

Vuoden 2019 Valio Akatemia® stipendiaatit on valittu: Valio jakaa 136 000 euroa lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen

Valio Akatemia

Valio Akatemia® jakaa 136 000 euron arvosta stipendejä lapsille ja nuorille liikuntaharrastusten tukemiseksi. Valio Akatemia® yhdessä ohjelman kummien kanssa on valinnut yhteensä 303 nuorta stipendin saajaa vuodelle 2019. Kummeina ohjelmassa toimivat jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen, jääkiekkoilija Roope Hintz sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi.

Hakemusten määrä kasvoi merkittävästi aiemmista vuosista – tänä vuonna Valio Akatemia® sai ennätykselliset 3 663 hakemusta liikuntaharrastuksissaan eri vaiheissa olevilta lapsilta, nuorilta ja ryhmiltä.

– Hakemukset olivat kokonaisuudessaan todella hyviä ja perusteltuja. Hakemuksista välittyi upeasti se, kuinka aktiivisia nuoria urheilijoita meillä täällä Suomessa on. Pyrimme olemaan tasapuolisia ja jakamaan tukea monimuotoisesti eri ikäryhmille, eri lajeille ja eri paikkakunnille. On upeaa olla mukana auttamassa lapsia ja nuoria saavuttamaan unelmiaan, projektipäällikkö Nina Wahlström Valiolta kertoo.

Ohjelman kummit olivat aktiivisesti mukana valitsemassa stipendiaatteja omissa lajeissaan. Stipendejä jaettiin niin yksilöurheilijoille ja joukkueille kuin koululaisryhmille ympäri Suomea. Stipendin saaneiden joukossa on sekä menestyneitä urheilijoita että harrastusta vasta aloittavia lapsia ja nuoria.

Valio Akatemia® jakaa tänä vuonna 303 raha- ja ravitsemusstipendiä. Rahastipendejä käytetään muun muassa tilavuokrien maksamiseen, valmentajien palkkioihin, kausimaksuihin, kisamatkoihin ja varustehankintoihin. Ravitsemusstipendeillä taas tuetaan urheilijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa. Valmennukset ja kurssit toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa.

– Joukkueellamme oli ihan superfiilikset, kun saimme viime vuonna huomionosoituksen siitä kovasta työstä, mitä tehdään päivästä toiseen. Stipendi vei meidät kahdelle leirille, joista saatiin sellaista varmuutta ohjelmaan, että kisoista kotiin tuomisina oli keväällä joukkueen historian ensimmäinen top 3-sijoitus, Spirit Bombs Hämeenlinna Cheer Team ry:n valmentaja Anne Penttilä kertoo.

Keppihevostelusta yleisurheiluun − stipendeillä tuetaan monia eri lajeja

Stipendiaateista löytyy joka vuosi myös uusien lajien edustajia. Nyt valittujen stipendiaattien joukossa oli perinteisten suosikkilajien kuten jalkapallon, jääkiekon, taitoluistelun, hiihdon ja yleisurheilun lisäksi muun muassa keppihevostelua, tankotanssia, crossfittiä, e-urheilua, vesipalloa sekä agilityä.

– Lajinäkökulmasta stipendiaatteja on valittu laajasti, sillä haluamme tukea kaikenlaista urheilua trampoliinivoimistelusta koripalloon ja kamppailulajeihin. Meille on tärkeää kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan tavalla, joka on juuri heille luontaisin. On hauskaa nähdä, mitä kaikkea suomalaiset harrastavat ja kuinka monipuolisesti ylipäätään voi liikkua, Nina Wahlström sanoo.

Valio Akatemia® haluaa tukea lasten ja nuorten liikunnan harrastamista, jakaa ravitsemuksellista tietoa ja huolehtia perheiden hyvinvoinnista. Stipendiaattien valinnassa korostuvat hakemuksen sisältö sekä hakijan innokkuus ja motivaatio, stipendin tarpeellisuus sekä se, että stipendin käyttökohde on kerrottu konkreettisesti. Kaikille vuoden 2019 stipendin saaneille on ilmoitettu valinnasta henkilökohtaisesti. Haku vuoden 2020 stipendeihin käynnistyy keväällä 2019.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon

Search