Mihin maitoa oikein tarvitaan?

Valiolta kysytään usein, mihin maitoa tarvitaan. Ravitsemusasiantuntija ja vastaava tutkija, FT Tuula Tuure on selvittänyt jo 20 vuoden ajan, mitä lautaselle kannattaa valita, jos haluaa syödä terveellisesti ja monipuolisesti.

– Maito on yksinkertainen tapa saada paljon ihmiselle tärkeitä ravintoaineita, esimerkiksi proteiinia, jodia ja kalsiumia. Maito itsessään ei ole välttämätöntä ihmiselle, vaan maidon sisältämät ainesosat. Maito sattuu olemaan erinomainen tapa saada paljon tärkeitä ravintoaineita yhdessä paketissa.

Kaupasta ja myös Valion valikoimista löytyy myös erilaisia kasvipohjaisia vaihtoehtoja. Kasvipohjaisiin tuotteisiin suurin osa ravintoaineista lisätään erikseen.

– Käytän itse maitotuotteita monestakin syystä, esimerkiksi siksi, että maitoproteiini on luonnon proteiinilähteistä tutkitusti ravitsemuksellisesti paras. Maidon aminohapot imeytyvät lähes täydellisesti, ja siksi elimistö pystyy käyttämään ne tehokkaasti hyväksi. Maitoproteiini on erityisen hyödyllistä silloin, kun elimistössä tapahtuu isoja muutoksia: esimerkiksi lapsena, kun luusto rakentuu ja toisaalta vanhana, jotta lihasmassa ei hupenisi. Proteiinin saantiin kannattaa kiinnittää huomiota myös raskausaikana ja jos urheilee tai laihduttaa paljon.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›