Siirry sisältöön
Urheilu ja ravinto

Rasvaton maito palautusjuomana

Rasvaton maito palautusjuomana
Hanna Kautiainen
ETM, ravitsemusasiantuntija

Perhe-elämästä ja mökkeilystä innostuva ruokaharrastaja, joka nyhjää vaikka tyhjästä päivällisen pöytään.

Rasvaton maito on mainio palautusjuoma. Sopivasti hiilihydraatteja ja proteiineja sisältävä juoma auttaa kehoa toipumaan rasituksesta – ja mikä parasta, maito on luonnollinen ja hyvänmakuinen valinta.

Voimaharjoituksen jälkeen tarvitaan proteiineja, jotka tehostavat lihasmassan kasvua ja rasvakudoksen vähenemistä. Rasvaton maito sopii palautusjuomaksi, sillä se sisältää runsaasti lihasmassan kasvuun tarvittavia välttämättömiä aminohappoja. Lisäksi maidon heraproteiini on erinomainen palauttava proteiini lihasmassan kasvua lisäävän vaikutuksensa ansiosta. Proteiinin lisäksi on tärkeä nauttia tasapainoisesti ja monipuolisesti muita ravintoaineita ja huolehtia muuten terveellisistä elämäntavoista.

Rasvaton maito on loistava palautusjuoma myös kestävyyssuorituksen jälkeen. Maidon sisältämät hiilihydraatit auttavat täydentämään lihasten energiavarastoja, joihin on syntynyt vajausta pitkäkestoisen liikunnan aikana. Maidon luontaisesti sisältämä natrium puolestaan auttaa nestetasapainon korjaamisessa.

Rasvaton Valio Plus™ maito on erityisen hyvä valinta liikkujan palautusjuomaksi. Valio Plus™ rasvaton maito sisältää 50 % enemmän proteiinia kuin tavallinen rasvaton maito sekä runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia. Puolesta litrasta Valio Plus™ rasvatonta maitoa saa 25 grammaa proteiinia, joten se on helppo tapa lisätä proteiinin määrää ruokavaliossa. Rasvaton Valio Plus™ maito sopii mainiosti myös ruoka- ja välipalajuomaksi.

Valio Plus™ maitokaakaojuoma tuo mukavasti vaihtelua tavalliselle Valio Plus™ maidolle. Se sisältää vain ripauksen lisättyä sokeria, ja tietenkin kaikki muiden Valio Plus™ tuotteiden hyvät ominaisuudet. Laktoositonta maitokaakaota saa sekä litran tölkissä että 2,5 desilitran korkillisessa annospakkauksessa.

Search