Siirry sisältöön
Pinnalla

Gelawej Viyan: ”Jogurtti kuuluu leivälle!” 

Tip icon

gelawejn itse tehty jogurtti

Jogurtin valmistaminen on yllättävän helppoa, mutta tarkkuutta se vaatii. Paksun jogurtin tekemiseen tarvitaan vain maitoa ja jogurttia. Jos haluat jogurtista lohkeavaa, lisää mukaan kuohukermaa. Tätä reseptiä olen käyttänyt useiden vuosien ajan. 

Noin litra jogurttia 

  • 1 l täysmaitoa 
  • 2–3 rkl maustamatonta jogurttia ”siemenjogurtiksi” (esim. Bulgarian jogurttia)  
  • (2 dl kuohukermaa) 

Kiehauta maito. Nosta se sivuun ja jäähdytä 40–45-asteiseksi. Ota maidosta muutama lusikallinen erilleen ja sekoita siihen siemenjogurtti. 

Sekoita jogurttiseos maitoon, laita kannelliseen astiaan, kääri astia esimerkiksi villapaitaan tai peittoon ja anna tekeytyä noin yhdeksän tuntia huoneenlämmössä. Itse teen seoksen yleensä illalla ja annan sen tekeytyä yön yli. Lämpötila ei saisi laskea liikaa, koska muuten jogurtti ei tekeydy. 

Kun jogurtti on tekeytynyt, siirrä se jääkaappiin ja anna vetäytyä noin kuusi tuntia. 

Ennen kuin siirrät jogurtin jääkaappiin, voit laittaa sen päälle harsokankaan tai pienen pellavaliinan, joka imee jogurtin päälle kertynyttä kirkasta nestettä. Kangas auttaa, jos haluat paksumpaa jogurttia.  

Anna jogurtin asettua (kankaineen) jääkaapissa 6 tuntia. Ihanteellisessa tilanteessa anna jogurtin asettua jääkaapissa yön yli. Tämän jälkeen ota harsokangas jogurtin päältä pois ja tarvittaessa kaada kertynyttä nestettä varovasti pois. 



Search