Siirry sisältöön
Oppitunti

Maistuisiko rennon rustiikkinen joulugalette?

Laura Saukkonen

Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.

Ranskalainen avopiiras eli galette on hurmannut myös suomalaiset. Eikä ihme, sillä piirakan leipomisessa ei turhia stressata: vuoan voi jättää kaappiin ja suurpiirteisyys saa näkyä.

Piparkkagalette on ihanan jouluinen versio esikuvastaan. Tässä piirakassa pohjan virkaa toimittaa valmis piparkakkutaikina, jonka päälle kerrostellaan pehmoista luumu-kanelirahkaa ja päärynäsiivuja. Lopuksi koko komeus kruunataan pähkinöillä ja vaahterasiirapilla. Aika herkullista, vai mitä?

Piparkakkugaletteen tarvitset

  1. Kauli piparkakkutaikina leivinpaperin päällä ohueksi pyöreäksi tai soikeaksi levyksi.
  2. Levitä rahka taikinalevylle, jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi. Pese ja viipaloi päärynät.
  3. Asettele hedelmäviipaleet lomittain rahkan päälle. Lisää pinnalle pähkinät, siirappi ja ripaus kardemummaa.
  4. Taittele taikinan reunat täytteen päälle rennosti.
  5. Paista uunissa 225 asteessa n. 20 min.
  6. Viimeistele piiraan reunat tomusokerilla ennen tarjoilua.
Search