Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Juustoraasteet ruoan­valmistuksessa

Juustoraasteet ruoan­valmistuksessa
Aino Laakso
Viestintäpäällikkö

Aino ylimitoittaa aina juhlatarjoilut ja harkitsee ehkä vielä yhden varakakun tekemistä.

Arjen ruoanvalmistus on parhaimmillaan helppoa ja mutkatonta, ja samalla siitä syntyy herkullista tarjottavaa. Juuri siksi Valion juustoraasteet ja valmiiksi murumainen sinihome ovat käytännöllisiä: ne säästävät aikaa, mutta eivät tingi mausta.

Valmiit juustoraasteet ovat kotikeittiön moniottelijoita

Valmiista Valio juustoraasteista löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja. Niiden käyttöominaisuudet vaihtelevat sen mukaan, paljonko niissä on rasvaa tai kuinka voimakaan makuisia ne ovat. Yksi yhteinen nimittäjä on kuitenkin helppokäyttöisyys.

Yleisesti ottaen valmiiden juustoraasteiden avulla ruoat saavat joko mehevyyttä taikinoihin tai piiraisiin tai rapsakkuutta paistopintoihin ja kuorrutuksiin. Juustoraaste saostaa sopivasti nestemäisiä ruokalajeja, kuten keittoja ja kastikkeita. Ja tietenkin niistä syntyy ruokaan upea juustoinen maku.

Leipurin juustoraastevinkit

Perinteinen sämpylätaikina saa ihanaa mehevyyttä juustoraasteella. Suolaisissa muffinsseissa tai piirakkataikinoissa juustoraaste tuo makuun lisää täyteläisyyttä. Kokeile vaikkapa Porkkana-juustosämpylöitä tai Kylmäsavulohipiirasta.

Piiraiden ja pasteijoiden täytteiden ruokaisuus syntyy myös helposti juuston avulla. Lukuisia reseptejä juustoystävän makuun löydät reseptihausta.

”Valio juustoraasteista löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja. Yksi yhteinen nimittäjä on kuitenkin helppokäyttöisyys.”

Tip icon

Vinkkejä juustoraasteen käyttöön:

  1. Valitse oikea pussikoko: avattu pakkaus säilyy jääkaapissa n. 5 vrk.

  2. Muista että ylijääneen juustoraasteen voi pakastaa. Sulata juustoraaste jääkaapissa, jotta pussin sisään ei kerry huoneenlämmössä nopeasta sulamisesta johtuvaa nestettä.

  3. Laita avattu juustoraastepussi heti kylmään. Muista sulkea se hyvin.

  4. Käsittele juustoraastetta hygieenisesti. Älä sekoita tarjolla ollutta juustoraastetta käyttämättömään.

Search