Mutkat suoriksi
Kuukauden arkiruoka: kesäkurpitsa-halloumipihvit

Helpot kesäkurpitsapihvit raikkaalla jogurttikastikkeella
Tämä arkiruoka on mainio osoitus siitä, että yksinkertainen voi olla todella hyvää. Pihvit valmistuvat vain viidestä raaka-aineesta, joten kotimainen kesäkurpitsa pääsee tässä reseptissä todella loistamaan.
Reseptin työläin osuus on kesäkurpitsan raastaminen ja kuivaksi puristeleminen. Pihvit pysyvät sitä paremmin paistettaessa koossa, mitä reippaammin maltat puristaa kesäkurpitsasta nestettä. Suolaisen halloumin ansiosta maustamisestakaan ei tarvitse ihmeemmin murehtia. Paista pihvit reilusti rapeiksi rypsiöljyssä ja tarjoa kaverina ihanan raikasta minttu-jogurttikastiketta sekä vihersalaattia.
Tee etukäteen ja tuunaa
- Kokeile maustaa pihvit oman makusi mukaan esimerkiksi kurkumalla, kuivatulla mintulla tai chilijauheella.
- Valmiit pihvit voi pakastaa ja lämmittää pannulla sopivana hetkenä.
Vinkit antoi reseptin kehittänyt Sanna Mäenpää Valio Koekeittiöstä.
