Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Kokkaa koko viikon ruoat asteen kevyemmin 

Jauheliha-juureslaatikko

Alkuvuosi on oivaa aikaa miettiä arjen ruokavalintoja. Keräsimme avuksesi listan herkullisia reseptejä viikon jokaiselle päivälle, jotta kotikeittiön antimien keventäminen sujuisi astetta sukkelammin. 

Ruokavalion tuunaaminen kevyempään suuntaan on helppoa ja nautinnollista, kun lisää tuttuihin ruokiin runsaasti kasviksia ja höystää omat suosikit juureksilla ja uusilla mausteilla. Maistuisiko italialaistyyppinen vegepannu, klassinen kaalilaatikko tai lämmittävä lasagne? 

Maanantaina maukasta lohivuokaa

Maanantaisin ei välttämättä jaksa kummemmin kokkailla, joten yhdessä vuoassa valmistuva ateria tuo mukavaa helpotusta alkuviikkoon. Lohivuoka kukkakaaliriisillä on kermainen, täyteläinen ja mukavasti kasviksia sisältävä ruoka, joka saa lisämakua tuoreesta tillistä. Curryn maun vuokaan tuo valmiskastike. Voit vaihtaa kesäkurpitsan tilalle satokauden mukaan myös muita kasviksia. 

Tiistaina italialainen vegepannu 

Supernopea vegepannu vie ajatukset aurinkoiseen Italiaan. Mausteinen pannu sopii täydellisesti kiireisiin arki-iltoihin: kirsikkatomaatit ja oliivit eivät esivalmisteluita kaipaa, vaan ne kuullotetaan ruokaan kokonaisina vegekuutioiden kanssa. Hauduttele kasviksia hetki kannen alla tomaattisoseen kera ja nauti nopeasti valmistuva ruoka peston kanssa. 

Keskiviikkona kaalilaatikkoa 

Monet perinneruoat sopivat hyvin kevyempään ruokavalioon. Kaalilaatikko on mainio esimerkki klassikkoreseptistä, joka sisältää runsaasti kasviksia ja maistuu koko perheelle. Valitse vuokaan vähärasvainen jauheliha ja mausta reippaasti meiramilla ja valkopippurilla.

Torstaina lämmittävä borssikeitto 

Railakkaan punainen borssikeitto on juureksia rakastavan unelmakeitto. Punajuuria, porkkanaa, juuriselleriä ja kaalia juhlistava keitto on happaman makea ja maistuu hyvälle myös uudelleen lämmitettynä. Voit tehdä borssikeittoa kerralla myös reilusti isomman määrän ja pakastaa annosrasioissa myöhempää käyttöä varten.

Perjantaina ruokaisa talvisalaatti 

Pirteänvärinen talvisalaatti kokoaa yhteen talven satokauden parhaat puolet. Paahdetut juurekset ja raikkaat klementiinit luovat salaatille maukkaan pohjan, ja keltaiset linssit tuovat annokseen lisäruokaisuutta. Viimeistele salaatti tuoreella lehtipersiljalla ja salaattijuustokuutioilla.  

Lauantaina lempeää lasagnea 

Munakoisolasagne sopii lauantain ruoanlaittoprojektiksi. Munakoison itkettämiseen, jauhelihakastikkeen hauduttamiseen ja lasagnen kasaamiseen kannattaa käyttää reippaasti aikaa, jolloin lopputulos palkitsee niin syöjät kuin kokinkin. Lempeällä lämmöllä kypsytetty uuniruoka ei lasagnelevyjä kaipaa, kun teet munakoisoviipaleista sopivan ohuita.

Sunnuntaina jauheliha-juureslaatikkoa 

Sunnuntai on mainio päivä uuniruoille. Lähde pienelle happihyppelylle, ja uunituore vuokaruoka maistuu vieläkin ihanammalle. Arkinen jauhelihaperunasoselaatikko saa tässä reseptissä sopivan sunnuntaisilauksen, kun lisäät joukkoon lisämakua tuovia juureksia kuten palsternakkaa ja juuriselleriä.


Search