Jauheliha-juureslaatikko

Jauheliha-juureslaatikko
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Jauheliha-juureslaatikko

Jauheliha-juureslaatikko

Anna juureksien maistua lihaperunasoselaatikossa. Tuttu arkiruoka saa uudenlaisen makusäväyksen, kun perunoiden seassa kypsyy myös pala palsternakkaa ja juuriselleriä.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
33 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
700 g
jauhoisia perunoita
200 g
palsternakka
250 g
juuriselleriä
2 ½ dl
2 dl
vettä
1 tl
suolaa
400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
½
lihaliemikuutio
1
sipuli hienonnettuna
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
kuivattua kirveliä
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
muskottipähkinää
1
kananmuna
¾ dl
vettä

Ohje

  1. Kuori ja paloittele juurekset paloiksi.
  2. Laita juurekset, ruokakerma, vesi ja suola kattilaan. Keitä kannen alla kypsiksi, n. 20 min.
  3. Ruskista sillä aikaa jauheliha, sipuli, tomaattipyree ja murennettu liemikuutio paistinpannussa. Mausta ja nosta liedeltä.
  4. Soseuta juurekset perunasurvimella. Kun seos on jäähtynyt jonkin verran, lisää vesi-kananmunaseos.
  5. Yhdistä jauhelihaseos juuressoseeseen.
  6. Laita uuniin keskitasolle 175 asteeseen 30 min. Halutessasi ruskeamman pinnan, nosta loppuvaiheessa ylätasolle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
82 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.