Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Kinuskikissan suolainen juustokakku uunissa

Kinuskikissan suolainen juustokakku uunissa

Makean täyteläinen amerikkalainen juustokakku on tuttu juttu, mutta suolainen versio siitä on uudempi tuttavuus. Tämä juuston ystävän suolapala haastaa voileipäkakun juhlapöydässä.

Suolainen juustokakku tarjoillaan kylmänä ja se kannattaakin valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Juustoisen täytteen päälle rakennetaan kakun toinen pääelementti eli raikas ja runsas salaatti. Tätä leivonnaista voisikin nimittää myös salaattikakuksi, jossa tuoreet kasvikset tarjoillaan juhlavasti. Voit kokeilla täytteessä muitakin Valio Viola® tuorejuustojen makuja yhdistellen erilaisiin salaattiaineksiin.

Suolainen juustokakku vaihe vaiheelta

Vaihe 1: Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunojen suojaksi leivinpaperisuikaleet. Saat leivinpaperit pysymään reunoissa kiinni, kun sipaiset reunaan kevyesti voita tai öljyä.

Vaihe 2: Murskaa voileipäkeksit tehosekoittimessa. Sulata voi. Yhdistä keksimurska, voisula ja juustoraaste. Jos raastat juuston itse, käytä raastimen pienintä terää, jotta saat hyvin hienon raasteen

Vaihe 3: Painele seos vuoan pohjalle ja muutaman sentin verran reunoille.

Vaihe 4: Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.

Vaihe 5: Suojaa vuoan ulkopinta alumiinifoliolla, sillä rasvaa voi tihkua vuoan raoista paistamisen aikana. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Laita jäähtymisen jälkeen jääkaappiin.

Vaihe 6: Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tee päälle mieleisesi salaatti runsaana kerroksena. Tässä on tehty salaattipohja pieniksi revityistä jääsalaatinlehdistä, rucolasta, basilikasta ja iduista.

Vaihe 7: Kurkkuviipaleista on leikattu kukkia muotin avulla ja tomaatit halkaistu pistelemällä veitsellä keskiosaan saakka ulottuvaa siksak-kuviota. Lopuksi päälle on aseteltu ilmakuivattua kinkkua ruusukkeina.

”Voileipäkakun haastaja on löytynyt”

”Voit kokeilla täytteessä muitakin Valio Viola makuja ”


Search