Siirry sisältöön
Ruokavinkit

Näin teet hauskan ja helpon pokekakun

Näin teet hauskan ja helpon pokekakun
Ilona Köckritz-Perkiö
Ilona Köckritz-Perkiö
Valio Koekeittiö

Ilonan ruokatekemisessä heijastuu vahva kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja liikuntaan. Herkuttelu on kuitenkin välillä tarpeen – onneksi.

Poke cake eli pokekakku ei suinkaan viittaa suosittuihin Pokemon-hahmoihin, vaan kakkuun paineltuihin koloihin (poke on eng. tökätä, tökkiä). Kokeile uutta ja helppoa tapaa valmistaa mehevä kakku!

Mikä pokekakku?

Poke cake – suomalaisittain pokekakku tai tökkäyskakku – antaa syyn hymyyn. Sen valmistus on helppoa ja jopa hauskaa. Amerikasta peräisin olevan hittileivonnaisen nimi tulee kakkuun tökityistä koloista, joihin voi valuttaa vaikka marjasosetta, suklaakastiketta tai kinuskia. Hyvin yksinkertaisesta kakusta saadaan siis ”poke-konstein” hauskan laikukas sekä erityisen mehevä ja maukas.

Pokekakkuohje: töki ja täytä

Ohjetta kehittäessämme kokeilimme monenlaisia kakkupohjia. Jotkut olivat liian hötöjä, joistakin kostuke katosi ja joissakin kolot repesivät. Sitten syntyi tämä, lempeästi vaniljainen kakkupohja, aivan omiaan pokekakuksi. Koloihin valutetaan mustikkakeittoa, yhtä ”kuningattaren” marjoista. Se on maullisesti ja värillisesti kuin piste iin päälle kuningatarrahkakuorrutuksen kanssa.

Tökkimiseen kannattaa käyttää esimerkiksi halkaisijaltaan sentin mittaista kauhan vartta tai veitsen kantaa. Älä tökkää aivan pohjaan asti ja pidä kolojen määrä maltillisena, jotta kakku pysyy koossa. Alla olevalta videolta näet, kuinka kakku syntyy.

Näin teet pokekakun

Poke cake eli pokekakku ei suinkaan viittaa Pokemon-hahmoihin, vaan kakkuun paineltuihin koloihin (poke on eng. tökätä, tökkiä).

Search