Siirry sisältöön
Oppitunti

Lohitartar: ravintolatason alkupala pienellä vaivalla

Laura Saukkonen

Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.

Oletko suunnittelemassa illallista tai alkupalaa joulupöytään? Tässä resepti, joka ihastuttaa herkuttelijan, jos toisenkin!

Lohitartar on hyvä osoitus siitä, ettei raaka-ainelistan pituus indikoi ruoan makua. Alkupalaan riittää kuusi ainesosaa, mutta makua piisaa pidemmänkin raaka-ainelistan edestä. Jos haluat annoksen ulkoasusta skarpin, lusikoi tartar lautaselle muotin avulla.

Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.

Lohitartariin ja piparjuurismetanaan tarvitset

  • 300 g graavilohta
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • ½ prk (à 120 g) Valio smetanaa
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • mustapippuria myllystä
  • (tuoreita yrttejä ja versoja)
  1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
  2. Yhdistä kulhossa kala, tilli, kaprikset ja sitruunan raastettu kuori.
  3. Muotoile seoksesta muotin avulla 4 annosta annoslautasille. Voit käyttää muottina esim. piparkakkumuottia.
  4. Sekoita smetanan joukkoon piparjuuritahna. Lusikoi jokaisen annoksen päälle nokare piparjuurismetanaa. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  5. Viimeistele tuoreella tillillä ja/tai versoilla.

Search