Vahva kantaa oman lusikkansa – Valio PROfeel® rahkojen ja vanukkaiden pakkauksissa nyt 44 % vähemmän muovia

Toiveisiin on vastattu. Poistimme Valio PROfeel® rahkojen ja vanukkaiden pakkauksista muovikannen ja -lusikan.

Valio PROfeel® rahkoissa ja vanukkaissa on tähän asti ollut muovinen lusikkakansi. Nyt se kuitenkin poistuu, sillä muovin vähentäminen on yksi Valioteko ympäristön hyväksi. Muovikannet poistuvat asteittain varaston loppuessa, ja uudistuneita pakkauksia voi bongata kylmähyllystä syksyn aikana.

– Uudistus tulee vähentämään pakkausten muovimäärää peräti 44 prosentilla. Osasta tuotteita muovikannet ovat poistuneet jo keväällä, ja nyt jätämme loputkin pois. Kannustammekin kaikkia välipalojen ystäviä ottamaan kestävän ja pestävän lusikan osaksi treenikassin tai olkalaukun vakiovarustusta, liiketoimintapäällikkö Aino Kymäläinen sanoo.

Vähemmän on enemmän

Millä tavalla lusikkakannen poisto sitten vaikuttaa pakkausjätteen määrään? Isoissa volyymeissa pienilläkin muutoksilla voi olla yllättävän iso vaikutus.

– Poistamalla muovikannet Valio PROfeel® pakkauksista vähennämme pakkausmuovia vuositasolla noin 150 000 kg. Määrä vastaa noin seitsemää miljoonaa kaupan muovikassia, kertoo Valion pakkauskehityksestä vastaava Juhana Pilkama.

Valio on saanut lusikkakansista runsaasti kuluttajapalautteita, joissa on toivottu, että pakkausten muovimäärää saataisiin pienemmäksi. Yhä useampi kuluttaja onkin kiinnostunut valintojensa ympäristövaikutuksista ja hiilijalanjäljestä. Pakkausmateriaali vaikuttaa tuotteen hiilijalanjälkeen mutta on vain yksi osatekijä sitä laskettaessa.

– Elintarvikkeen hiilijalanjäljen kannalta on tärkeintä pitää ruokahävikki minimissä eli käyttää tuote kokonaisuudessaan. Valio PROfeel® tuotteiden kanssa ei tosin ole avatun pakkauksen ongelmaa tullut kohdattua – maukkaat vanukkaat ja rahkat tulee nautittua kerralla, Aino Kymäläinen naurahtaa.

– On myös tärkeää lajitella ja kierrättää pakkausmateriaalit asianmukaisesti metalli-, kartonki- ja muovijätteeseen, hän muistuttaa.

Karsitaan muovia, ei makua.

Tutustu Valio PROfeel® tuoteperheeseen

Valio PROfeel® on välipalatuotesarja, joka sisältää runsaasti laadukasta, suomalaista maitoproteiinia herkullisessa muodossa ja kaikki elimistön tarvitsemat yhdeksän välttämätöntä aminohappoa samassa paketissa.

tutustu tuotteisiin

Lue lisää Valion pakkauksista ja tuotteiden ympäristövaikutuksista

Vastuullisuus
Vastuullisuus on tekoja
Ilmasto
Helppoa kuin kierrätys – Valion pakkaukset on luotu kiertoon
Ilmasto
Kestävä maidontuotanto