Terveellinen ruoka on sydämelle hyväksi

Tavallinen monipuolinen suositusten mukainen ruoka on myös sydänterveellistä. Sydänmerkki nopeuttaa ja helpottaa terveelliseen ruokavalioon sopivien tuotteiden valintaa.

Hyvä rasva, mitä se on?

Rasvaa valitessa on tärkeintä sen laatu, ei niinkään määrä. Päivittäisen ruokavalion tulisi sisältää kaiken ikäisillä riittävästi pehmeitä hyviä rasvoja. Välttämättömät rasvahapot tulee saada ravinnosta, koska niitä ei pystytä muodostamaan elimistössä.

Keho tarvitsee rasvaa
Anne-Mari Ottelin
Kolesteroli kohdalleen
Anne-Mari Ottelin
Omega-3 -rasvahapot ja sydänterveys
Anne-Mari Ottelin
Sydänterveys ja tutkimukset
Anne-Mari Ottelin

Verenpaine ja suola

Ruokasuolan sisältämä natrium on ihmiselle välttämätön kivennäisaine, jota tarvitaan elimistössä mm. nestetasapainon ylläpitämiseen sekä hermoston ja lihasten toimintaan. Liiallisesti saatuna natriumilla on kuitenkin monia terveyden kannalta haitallisia vaikutuksia, kuten verenpaineen nousu.

Verenpaine hallintaan
Anne-Mari Ottelin
DASH-ruokavalio ja verenpaineen hallinta
Anne-Mari Ottelin
Paljonko suolaa tarvitaan?
Anne-Mari Ottelin
Mitä haittaa liiasta suolasta on?
Anne-Mari Ottelin
Valio ValSa® tuotteilla vähemmän suolaa
Anne-Mari Ottelin

Sydänmerkki

Sydänmerkki kertoo yhdellä vilkaisulla, että tuote on parempi valinta omassa tuoteryhmässään rasvan määrän, laadun sekä suolan ja sokerin määrän osalta. Siksi tuotteessa oleva Sydänmerkki helpottaa ruokavalintojen tekemistä kaupassa.

Sydänmerkki helpottaa valintaa
Hanna Kautiainen
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›