Joulun ruokalahjat lämmittävät

Itse tehdyt ruokalahjat ovat herkullinen tapa muistaa sukulaisia, ystäviä, työkavereita ja lasten opettajia ja ohjaajia. Viimeistele ruokalahja kauniilla pakkauksella ja kortilla, johon voit kirjoittaa jouluntoivotusten lisäksi reseptin.

Itse tehdyt hillokkeet ovat maistuvia ruokalahjoja

Hillot ja hillokkeet maistuvat joulun juustojen seurana. Pienikin purkki riittää hyvin lahjaksi, sillä voimakkaan makuisia hillokkeita käytetään usein vain pieni määrä kerrallaan. Lasipurkki on kaunis sellaisenaankin, mutta purkin voi koristella kietaisemalla korkin ympärille jouluisen kangaspalan tai palan lahjapaperia, joka kiinnitetään satiininauhalla.

Katso kaikki hillot ja chutneyt

Herkullinen jouluinen ruokalahja juustoista

Jos lahja on vain muutamia tunteja lämpimässä, voit lisätä lahjapakettiin myös jonkin Valion maukkaista herkuttelujuustoista.

Juustot herkutteluun

Sinappi on perinteinen ruokalahja ja lisuke joulukinkulle

Kun sinapin tekee itse, siihen voi laittaa potkua juuri sen verran paljon kuin haluaa. Herkullisessa kotisinapissa on paljon vaihtoehtoja. Juhlavia lahjasinappeja ovat esimerkiksi luumuinen joulusinappi, Valio Koskenlaskija sulatejuustoista makua saava täyteläinen sinappi ja savuporosinappi sekä Valio AURA® juuston ystäville sopiva AURA sinappi.

Katso kaikki sinappireseptit

Leivo meheviä joululeipiä lahjaksi

Paista lahjaleivät kertakäyttövuoissa tai kääräise ne ensin leivinpaperiin ja sitten uusiin keittiöpyyhkeisiin. Halutessasi voit lisätä lahjaan mukaan puisen voiveitsen. Taatusti maistuvia joululeipiä ovat saaristolaislimppu ja useita päiviä mehevänä säilyvä joululeipä. Vaalean joululimpun resepti on tehty valmiiksi kahdelle leivälle. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavaa lahjansaajaa ilahduttaa gluteeniton joululeipä.

joululeipää lahjaksi

Kuivakakut ovat hyviä lahjaleivonnaisia

Kuivakakut kestävät säilytystä jopa kuukauden ajan ja maut vain syvenevät säilytyksen aikana. Kääri lahjaksi tarkoitettu kuivakakku sellofaaniin ja sido kauniilla nauhalla. Jääkaapissa kuivakakku säilyy noin viikon. Taatelikakku, englantilainen hedelmäkakku tai vegaaninen maustekakku ovat kaikki pullollaan joulun makuja.

Lahjaksi kuivakakkua

Ehkä sittenkin herkkukori joululahjaksi?

Jouluinen herkkukori on ihana lahja, josta on helppo tehdä lahjansaajan näköinen. Ruokalahja ilahduttaa myös opettajaa lukukauden päätteeksi. Kokosimme vinkit kolmeen erilaiseen herkkukoriin. Poimi vinkit ja yllätä lahjansaaja herkullisesti!

Katso vinkit herkkukorin kokoamiseen

Itse tehtyjä makeisia joululahjaksi

Joulun makein ruokalahja on tietysti purkillinen itse tehtyjä joulukarkkeja! Katso ohjeet suussasulaviin kermakaramelleihin, fudgeen ja perinteisiin riisisuklaamakeisiin.

Perusta joulun pieni makeistehdas

Piparkakkutalo on herkullinen joululahja

Rakentaisitko piparkakkutalon joululahjaksi? Se on ihana perinteinen lahja, jonka koristelussa saa päästää mielikuvituksen valloilleen! Kokosimme tuhdin tietopaketin pienemmän mittakaavan rakennusprojektiin: taikina, kaavat ja ideat koristeluun.

Piparitaloa rakentamaan
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›