Itse tehdyt ruokalahjat

Itse tehdyt ruokalahjat ovat herkullinen tapa muistaa sukulaisia, ystäviä, työkavereita ja lasten opettajia ja ohjaajia. Viimeistele itse tehty joululahja kauniilla pakkauksella ja kortilla, johon voit kirjoittaa jouluntoivotusten lisäksi ruokalahjan reseptin.

Joululeivät

Leivo meheviä joululeipiä kerralla useampi ja anna osa lahjaksi. Paista lahjaleivät kertakäyttövuoissa tai kääräise ne ensin leivinpaperiin ja sitten uusiin keittiöpyyhkeisiin. Halutessasi voit lisätä lahjaan mukaan puisen voiveitsen. Taatusti maistuvia joululeipiä ovat saaristolaislimppu ja useita päiviä mehevänä säilyvä joululeipä. Vaalean joululimpun resepti on tehty valmiiksi kahdelle leivälle. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavaa lahjansaajaa ilahduttaa gluteeniton joululeipä.

Katso kaikki leivät

Hillokkeet ja sinapit

Itse tehdyt hillokkeet ja sinapit ovat monikäyttöisiä ja maistuvia lahjoja. Pienikin purkki riittää hyvin lahjaksi, sillä voimakkaan makuisia hillokkeita ja sinappeja käytetään usein vain pieni määrä kerrallaan.

Hillokkeet ja chutneyt, kuten mausteinen pähkinähilloke ja aprikoosichutney sopivat lisukkeeksi jouluiseen juustopöytään. Jos lahja on vain muutamia tunteja lämpimässä, voit lisätä pakettiin myös jonkin Valion maukkaista herkuttelujuustoista. Sinappi on puolestaan perinteinen lisuke joulukinkulle. Juhlavia lahjasinappeja ovat luumuinen joulusinappi, Valio Koskenlaskija sulatejuustoista makua saava täyteläinen sinappi ja savuporosinappi sekä Valio AURA® juuston ystäville sopiva AURA sinappi.

Katso kaikki hillot ja chutneyt
Katso kaikki sinappireseptit

Kakut

Kuivakakut ovat hyviä lahjaleivonnaisia, sillä ne kestävät säilytystä jopa kuukauden ajan ja maut vain syvenevät säilytyksen aikana. Kääri lahjaksi tarkoitettu kuivakakku sellofaaniin ja sido kauniilla nauhalla. Jääkaapissa kuivakakku säilyy noin viikon. Taatelikakku, englantilainen hedelmäkakku, Mariannen mausteinen tiikerikakku tai vegaaninen maustekakku ovat kaikki pullollaan joulun makuja.

Makeiset

Itse tehdyt karkit ovat joulun makein lahja. Pakkaa valmiit makeiset sellofaaniin, lasipurkkiin tai pieneen pahvirasiaan ja sido kauniilla narulla. Lue makeat vinkit joulukarkkien valmistamiseen sivuiltamme.