Joulun ruokalahjat lämmittävät

Itse tehdyt ruokalahjat ovat herkullinen tapa muistaa sukulaisia, ystäviä, työkavereita ja opettajia. Viimeistele ruokalahja kauniilla pakkauksella ja kortilla, johon voit kirjoittaa jouluntoivotusten lisäksi myös reseptin.

Itse tehtyjä makeisia joululahjaksi

Joulun makein ruokalahja on tietysti purkillinen itse tehtyjä joulukarkkeja! Katso ohjeet suussasulaviin kermakaramelleihin, fudgeen, marmeladeihin, tryffeleihin sekä perinteisiin riisisuklaamakeisiin tai yllätä ystävä herkullisella suklaasalamilla.

Perusta pieni makeistehdas

Leivo lahjaksi mehevää leipää

Taatusti maistuvia joululeipiä ovat saaristolaislimppu ja useita päiviä mehevänä säilyvä joululeipä. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavaa lahjansaajaa ilahduttaa gluteeniton joululeipä. Halutessasi voit lisätä lahjaan mukaan puisen voiveitsen.

Joululeipää lahjaksi

Kuivakakut ovat hyviä lahjaleivonnaisia

Kuivakakut kestävät säilytystä jopa kuukauden ajan ja maut vain syvenevät säilytyksen aikana. Kääri lahjaksi tarkoitettu kuivakakku sellofaaniin ja sido kauniilla nauhalla. Jääkaapissa kuivakakku säilyy noin viikon. Taatelikakku, englantilainen hedelmäkakku tai vegaaninen maustekakku ovat kaikki pullollaan joulun makuja.

Lahjaksi kuivakakkua

Vai kokonainen korillinen herkkuja?

Jouluinen herkkukori on ihana lahja, josta on helppo tehdä lahjansaajan näköinen. Ruokalahja ilahduttaa myös opettajaa lukukauden päätteeksi. Kokosimme ideat kolmeen erilaiseen herkkukoriin. Poimi vinkit ja yllätä lahjansaaja herkullisesti!

Katso vinkit herkkukorin kokoamiseen

Anna lahjaksi itse tehtyä hilloa

Hillot ja hillokkeet maistuvat joulun juustojen seurana. Pienikin purkki riittää hyvin lahjaksi, sillä voimakkaan makuisia hillokkeita käytetään usein vain pieni määrä kerrallaan. Kaunis hillopurkki ei välttämättä koristeluja kaipaa, mutta halutessasi voit kietaista ympärille vielä soman nauhan.

Kurkkaa hilloreseptit

Sinappi on perinteinen ruokalahja

Itse tehty sinappi ilahduttaa joulupöydässä kinkun kaverina. Kokeile AURA® juustolla, basilikalla tai savuporotuorejuustolla maustettuja versiota tai valmista luumuinen joulusinappi, joka hurmaa jokaisen joulun ystävän.

Valmista joululahjaksi sinappia

Piparkakkutalo on herkullinen joululahja

Rakentaisitko piparkakkutalon joululahjaksi? Se on ihana perinteinen lahja, jonka koristelussa saa päästää mielikuvituksen valloilleen! Kokosimme tuhdin tietopaketin pienemmän mittakaavan rakennusprojektiin: taikina, kaavat ja ideat koristeluun.

Piparitaloa rakentamaan

Rakastaako lahjansaaja juustoa?

Jos lahja on vain muutamia tunteja lämpimässä, voit lisätä lahjapakettiin myös jonkin Valion maukkaista herkuttelujuustoista.

Juustot herkutteluun
Sesonki
Joulukakku kruunaa juhlan
Sesonki
Joulutortun monet muodot
Sesonki
Joulun juustotarjotin sekä muut juustoherkut