Bostonkakku

Bostonkakku

1 h 50 min
keskitaso
339 kcal / 100g
4
4

Bostonkakku maistuu korvapuustien ystävälle ja on näyttävä kahvipöydän herkku. Se maistuu mainiolta myös maidon kanssa.

Ainekset

12 annosta
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
75-100 g
Valio voita

Täyte

100 g
1 dl
sokeria
2 rkl
kanelia

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

mantelirouhetta tai raesokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (pitkotaikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempaa). Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina 30 x 60 kokoiseksi levyksi. Levitä pehmeä voi levylle. Ripota päälle sokeri ja kaneli. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 16 osaan, n. 4 cm levyisiksi paloiksi.
  4. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran vetoinen rengasvuoka tai kakkuvuoka.
  5. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota. Voitele ja koristele raesokerilla.
  6. Paista 175 asteessa n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
339 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
14 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön1.11.2015 kello 13:23
Todella hyvää, suosittelen tätä kaikille kokeilunhaluisille pullan ystäville. Kiitos Katja
ValioAnna Koekeittiöltä22.9.2014 kello 14:20
Hei, kiitos kommenteista! Paistoaika voi hiukan vaihdella uunin todellisesta lämpötilasta riippuen. Onneksi kakku kuitenkin lopulta onnistui.
Nimetön19.9.2014 kello 21:29
Muuten kaikin puolin hyvä, mutta annettu 35min oli aika kaukana todellisuudessa tarvittavasta ajasta. Kakku oli uunissa lopulta n. 60min.