Bostonkakku

Bostonkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Bostonkakku

Bostonkakku maistuu korvapuustien ystävälle ja on näyttävä kahvipöydän herkku. Se maistuu mainiolta myös maidon kanssa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
45 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
75-100 g
Valio voita

tai gValio Oivariini® rasvaa

Täyte

100 g
1 dl
sokeria
2 rkl
kanelia

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

mantelirouhetta tai raesokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (pitkotaikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempaa). Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina 30 x 60 kokoiseksi levyksi. Levitä pehmeä voi levylle. Ripota päälle sokeri ja kaneli. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 16 osaan, n. 4 cm levyisiksi paloiksi.
  4. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran vetoinen rengasvuoka tai kakkuvuoka.
  5. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota. Voitele ja koristele raesokerilla.
  6. Paista 175 asteessa n. 35 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
339 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›